Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα μας να είναι μία ισχυρή και ευημερούσα χώρα στον στενό πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα μας να είναι μία ισχυρή και ευημερούσα χώρα στον στενό πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της ΝΔ, υπογράμμισε ότι στις 9 Ιουνίου δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο και αποχή.

«Σε λίγο το 15ο συνέδριο της ΝΔ θα γίνει κομμάτι της ιστορίας μας», επεσήμανε ανεβαίνοντας στο βήμα ο Γιάννης Πλακιωτάκης πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου. Επεσήμανε πως «Ήταν ένας φόρος τιμής στα 50 χρόνια της ιστορίας μας αλλά και συνέδριο ιδεών με ενδιαφέρουσες και γόνιμες τοποθετήσεις πάνω σε θέματα πολιτικής και με ισχυρό μήνυμα συσπείρωσης στο ξεκίνημα μιας νέας εκλογικής μάχης. Υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη πορευόμαστε προς τις ευρωεκλογές με πίστη, ενότητα και αισιοδοξία και κυρίως με αίσθημα ευθύνης για την κρισιμότητα των στιγμών και το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης».

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Στις εκλογές του Ιουνίου δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη αλλά ψηφίζουμε για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Ψηφίζουμε ώστε να συνεχιστεί αδιατάραχτη η πορεία της πατρίδας μας προς το μέλλον».

Όπως είπε ο κ. Πλακιωτάκης αφού απηύθυνε ευχαριστίες ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, «η αυτοκριτική και η αναγνώριση των αστοχιών είναι ένα χρήσιμο εργαλείο γι αυτόν που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης. Σε ένα τεράστιο, πολυδαίδαλο έργο, που προσπαθεί να εξαλείψει παθογένειες δεκαετιών μέσα σε λίγα χρόνια, θα υπάρξουν και δύσκολες στιγμές. Όμως οι δυσκολίες μικρές και μεγάλες μας οπλίζουν με περισσότερη γνώση και ισχυρότερη πίστη στην πορεία προς το στόχο μας. Και ο στόχος μας παραμένει ένας και αναλλοίωτος: η Ελλάδα μας να είναι μία ισχυρή και ευημερούσα χώρα στον στενό πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας».

Θέλοντας να συμπυκνώσει σε λίγες λέξεις όσα βγήκαν από το Συνέδριο, είπε: «Η ΝΔ είναι ένας ζωντανός οργανισμός που μαθαίνει από το παρελθόν, βλέπει προς το μέλλον και προσαρμόζεται στο παρόν. Είναι μία παράταξη που υπάρχει για να υπηρετεί τη χώρα, να υπερασπίζεται τη λογική και να δίνει απαντήσεις στην ιδεοληψία και το λαϊκισμό. Ιδεολογικά παραμένει προσηλωμένη στο φιλελεύθερο χώρο, αναγνωρίζοντας και υπηρετώντας το ρόλο του κράτους στην υποστήριξη των πιο αδύναμων και πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Είναι ένα κόμμα βαθιά πατριωτικό με πίστη στις εθνικές αξίες, στις παραδόσεις και στα σύμβολα αλλά και είναι και ένα κόμμα που παρακολουθεί και ακολουθεί την κοινωνική εξέλιξη».

Επεσήμανε ότι το συνέδριο της ΝΔ σηματοδότησε την αφετηρία ενός ακόμη αγώνα που έχει σταθμό την 9η Ιουνίου αλλά δεν τελειώνει εκεί γιατί είναι αγώνας συνεχής, επίμονος, πολυμέτωπος. «Απέναντί μας είναι τα προβλήματα και οι παθογένειες που μας κληροδότησε το παρελθόν. Απέναντί μας είναι ο λαϊκισμός και η τοξικότητα, τα συμφέροντα και οι νοοτροπίες που θίγονται από τις μεταρρυθμίσεις. Όμως έχουμε για απάντηση τις αρχές, τις αξίες και το έργο μας».

Υπογράμμισε ότι στις 9 Ιουνίου δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο και αποχή.

Κλείνοντας τόνισε ότι στις 9 Ιουνίου «ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ανανεώνουν το συμβόλαιο εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό. Ξεκινάμε, λοιπόν! Με μπροστάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Με τη βάση και τα στελέχη σε συντονισμό και συσπείρωση! Με τις ιδέες και τις θέσεις μας για την Ελλάδα στην Ευρώπη και στον κόσμο! Με σημαία το έργο και το σχέδιο μας για τη χώρα. Με έμπνευση από την Ιστορία και τους αγώνες αυτής της παράταξης. Με όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες για το μέλλον που μας αξίζει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Ευρώπη χρειάζεται Κυριάκο και Ούρσουλα

Μητσοτάκης: Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι καθοριστικές

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Εντυπωσιακή η επαναφορά της ελληνικής οικονομίας υπό την ηγεσία Μητσοτάκη

gazzetta
gazzetta reader insider insider