Πάνω από 360 τόνοι αποβλήτων-σκουπιδιών απομακρύνθηκαν από τα Τσαΐρια στην Περαία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 360 τόνοι αποβλήτων-σκουπιδιών απομακρύνθηκαν από τα Τσαΐρια στην Περαία
Ο δήμος Θερμαϊκού, πραγματοποίησε την πρώτη παρέμβαση για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, μετά από απραξία χρόνων.

Περισσότερους από 360 τόνους αποβλήτων-σκουπιδιών απομάκρυναν από την περιοχή των Τσαϊριών στην Περαία, τα συνεργεία του δήμου Θερμαϊκού, πραγματοποιώντας έτσι την πρώτη παρέμβαση για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, μετά από απραξία χρόνων, όπως επισημαίνεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση.

«Η πρωτοβουλία αυτή του δήμου Θερμαϊκού, είναι ουσιαστικά η εναρκτήρια προσπάθεια για να δοθεί σταδιακά ένα τέλος στη μόλυνση της συγκεκριμένης περιοχής, η οποία γειτνιάζει με σημεία που καθημερινά επισκέπτονται δημότες και επισκέπτες», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και παρέχεται η διαβεβαίωση ότι έπεται και συνέχεια στον καθαρισμό, καθώς η περιοχή χρήζει συστηματικής και εκτεταμένης διαδικασίας απορρύπανσης.

Τα υλικά που συγκεντρώθηκαν οδηγούνται σε ειδικές εγκαταστάσεις, όπου πραγματοποιείται η διαλογή τους και ό,τι δεν ανακυκλώνεται, μεταφέρεται προς διαχείριση στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ). Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν, τόσο στο συγκεκριμένο χώρο που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ρύπανσης, όσο και σε άλλα σημεία του δήμου Θερμαϊκού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider