Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης κατά αστυνομικού στο Ρέντη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης κατά αστυνομικού στο Ρέντη
Πρόκειται για άτομο ηλικίας 18 ετών ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του. Συγχαρητήρια Οικονόμου στην ΕΛΑΣ για τη σύλληψη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:02

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σήμερα, Κυριακή στη σύλληψη του δράστη που τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό στα επεισόδια της Πέμπτης στου Ρέντη.

Όπως αναφέρει το skai.gr, πρόκειται για άτομο ηλικίας 18 ετών ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 18χρονος δράστης ήταν ανάμεσα στα 424 άτομα τα οποία είχαν προσαχθεί από την ΕΛ.ΑΣ αμέσως μετά τα επεισόδια.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου ανέφερε πως οι Αρχές είχαν στα χέρια τους «ένα μεγάλο όγκο δεδομένων που εξετάζεται».

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές είχαν εστιάσει τις τελευταίες ώρες σε συγκεκριμένα άτομα κάποια από τα οποία μάλιστα ήταν σεσημασμένα και είχαν αρνηθεί να δώσουν DNA και δαχτυλικά αποτυπώματα.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 18χρονου που συνελήφθη για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη.

Συγκεκριμένα η δίωξη περιλαμβάνει τα εξής αδικήματα:

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

-Βιαιοπραγία από κοινού

Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

-Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Αναζητούν τον «ενορχηστρωτή»

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ o 18χρονος, ήταν ανάμεσα στα 424 άτομα που είχαν προσαχθεί από το κλειστό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ έφθασε στα ίχνη του μέσα από μαρτυρίες που συγκέντρωσε κατά την έρευνα της υπόθεσης, ενώ ο 18χρονος μετά την σύλληψη του παραδέχθηκε πως ήταν αυτός που έριξε την φωτοβολίδα η οποία όπως τόνισε χτύπησε στο οδόστρωμα και στη συνέχεια πήρε ανοδική πορεία και πέτυχε τον άτυχο αστυνομικό στο μηρό. Στην συνέχεια όπως είπε στους αστυνομικούς επέστρεψε στο γήπεδο μαζί με τους υπόλοιπους που συμμετείχαν στην επίθεση.

Αναφορικά με το πώς έφτασε η φωτοβολίδα στα χέρια του ο 18χρονος υποστήριξε ότι του την έδωσε ένα άτομο έξω από το γήπεδο, ο οποίος και του έδειξε πώς να τη χρησιμοποιήσει.

Οι Αρχές αναζητούν το άτομο που έδωσε την φωτοβολίδα στον 18χρονο καθώς όπως εικάζεται, ο ίδιος μαζί με άλλα 2-3 άτομα, που ήταν έξω από γήπεδο, ήταν οι «ενορχηστρωτές» της επίθεσης εναντίον των αστυνομικών.

Συγχαρητήρια Οικονόμου για τη σύλληψη

Συγχαρητήρια έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, στην ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης με φωτοβολίδα σε αστυνομικό στην περιοχή του Ρέντη.

Όπως υπογραμμίζει σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Οικονόμου, «η ΕΛΑΣ κατάφερε πολύ γρήγορα -με οργανωμένο σχέδιο και άψογη μεθοδικότητα- να εντοπίσει, να προσαγάγει, να ανακρίνει, και να αποσπάσει ομολογία από τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού στην περιοχή του Ρέντη».

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνεχάρη την ΕΛΑΣ για την επιχείρηση μαζικής προσαγωγής από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», καθώς, όπως σημειώνει, ο δράστης ήταν ανάμεσα στους προσαχθέντες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Οικονόμου:

«Συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία, που κατάφερε πολύ γρήγορα -με οργανωμένο σχέδιο και άψογη μεθοδικότητα- να εντοπίσει, να προσαγάγει, να ανακρίνει, και να αποσπάσει ομολογία από τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού στην περιοχή του Ρέντη.

Συγχαρητήρια, για μια ακόμη φορά, στην ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση μαζικής προσαγωγής το βράδυ της επίθεσης. Ο δράστης, αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που προσήχθησαν. Από την επιχείρηση αυτή υπάρχουν πλέον πλήθος στοιχείων που θα βοηθήσουν τις Αρχές στην αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων χούλιγκανς, αλλά και όσων τους ανέχονται και τους υποκινούν.

Προσευχόμαστε και ελπίζουμε το καλύτερο για τον τραυματία αστυνομικό, που δίνει τη μάχη της ζωής στο νοσοκομείο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Θα νικήσουμε στη μάχη κατά της οπαδικής βίας

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις της σύσκεψης στο Μαξίμου για την οπαδική βία

gazzetta
gazzetta reader insider insider