Συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Σκύρου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Σκύρου
Διμερής διακλαδική συνεκπαίδευση Ελλάδας και ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε από 1η έως και τις 3 Δεκεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Σκύρου.

Διμερής διακλαδική συνεκπαίδευση Ελλάδας και ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε από 1η έως και τις 3 Δεκεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Σκύρου.

‘Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, η συνεκπαίδευση εντάσσεται στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ ενώ έλαβε χώρα υπό τον συντονισμό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Η συνεκπαίδευση, τύπου LIVEX/FTX (Live Exercise/Field Training Exercise), επικεντρώθηκε στη σχεδίαση και διεξαγωγή αμφίβιων, αποβατικών και αεροναυτικών επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια, τα οποία συνέβαλαν στην ενίσχυση της συνέργειας, στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας, καθώς και στην βελτίωση του επιπέδου συναντίληψης και διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ελληνικών και Αμερικανικών συμμετεχουσών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναλυτικότερα, από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν από το Στρατό Ξηράς ένα ελικόπτερο AH-64D και ένα ελικόπτερο UH-1H, από το Πολεμικό Ναυτικό ένα αρματαγωγό, από την Πολεμική Αεροπορία ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών F-16 σε αποστολή Εγγύς Αεροπορικής Υποστήριξης (Close Air Support - CAS) με Τερματική Καθοδήγηση Πυρών από εξειδικευμένο προσωπικό Joint Terminal Attack Controller (JTAC) ενώ από τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου προσωπικό από την 32 Ταξιαρχίας Πεζικού.

Από Αμερικανικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό και μέσα από την 26th Marine Expeditionary Unit (MEU).

H συνεκπαίδευση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στην επιχειρησιακή συνεκπαίδευση με φίλες και σύμμαχες χώρες και αποδεικνύει έμπρακτα την άριστη σχέση Ελλάδας και ΗΠΑ σε στρατιωτικό επίπεδο και την συνεχή αναβάθμιση της συνεργασίας τους με σκοπό την υποστήριξη της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή μας και πέραν αυτής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αίγυπτος: Ετοιμάζεται για προεδρικές εκλογές με αδιαφιλονίκητο φαβορί τον Σίσι

Ρωσία: Ο Πούτιν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές - Οι οικονομικές προκλήσεις

Σφοδρές μάχες στη νότια Λωρίδα της Γάζας

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider