Ερντογάν: Υποχρέωση της Τουρκίας να σώσει τους Παλαιστίνιους από την καταπίεση του Ισραήλ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Υποχρέωση της Τουρκίας να σώσει τους Παλαιστίνιους από την καταπίεση του Ισραήλ
Ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε ότι η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τους αδελφούς και τις αδερφές της στη Γάζα.

Είναι καθήκον της Τουρκίας να σταματήσει την αιματοχυσία στη Γάζα, δήλωσε την Κυριακή ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, συνεχίζοντας την οξεία ρητορική του κατά του Ισραήλ.

Μιλώντας σε τελετή εγκαινίων στην επαρχία της Ριζούντας στη Μαύρης Θάλασσας, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία έχει υποχρέωση να «σώσει τους Παλαιστίνιους από την καταπίεση του Ισραήλ».

«Είναι καθήκον μας να σταματήσουμε την αιματοχυσία στη Γάζα, η οποία διεξάγεται μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας», είπε.

«Κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε περισσότερα από όσα είναι ορατά», είπε ο Ερντογάν για τις προσπάθειες της Τουρκίας για τον παλαιστινιακό λαό.

Διαβάστε ακόμα: Ερντογάν: Νετανιάχου... γιοκ

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του υποσχέθηκε ότι η Τουρκία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τους αδελφούς και τις αδερφές της στη Γάζα.

«Είναι ιστορική μας ευθύνη να φωνάξουμε για τα εγκλήματα όσων υποστηρίζουν αυτήν την ανήθικη, αδίστακτη, κατάπτυστη σφαγή (στη Γάζα)», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Είναι ανθρωπιστικό μας καθήκον να καταδιώξουμε τους δολοφόνους που αφαιρούν τις ζωές παιδιών, μητέρων και αθώων ανθρώπων σε όλα τα παλαιστινιακά εδάφη, καθώς και τους κλέφτες που λεηλατούν τις περιουσίες των καταπιεσμένων», δήλωσε ο Ερντογάν σε μήνυμα του στο Χ την Κυριακή.

«Επιπλέον, είναι ιστορική μας ευθύνη να επισημαίνουμε τα εγκλήματά τους οπουδήποτε συναντάμε αυτούς που υποστηρίζουν τους δράστες αυτής της ανήθικης, άκαρδης και απεχθούς σφαγής», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Η διατήρηση της ιερότητας του Χαράμ Αλ-Σαρίφ της Ιερουσαλήμ, που περιλαμβάνει την πρώτη μας qibla (κατεύθυνση για προσευχή) το Τζαμί Αλ Άκσα, με τρόπο που σέβεται τα δικαιώματα των μελών άλλων θρησκειών, είναι μεταξύ των πνευματικών μας υποχρεώσεων», κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νετανιάχου: Καμία εκεχειρία αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι

Μπλίνκεν: Στην Άγκυρα σήμερα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Συνάντηση του ανώτατου ηγέτη του Ιράν με τον ηγέτη της Χαμάς

gazzetta
gazzetta reader insider insider