Μαρινάκης: Το ζήτημα των αναδρομικών αφορά στους προσφεύγοντες και μόνο - Καμία αλλαγή στην κατανομή δυνάμεων για την άμυνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαρινάκης: Το ζήτημα των αναδρομικών αφορά στους προσφεύγοντες και μόνο - Καμία αλλαγή στην κατανομή δυνάμεων για την άμυνα
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μεταξύ άλλων, έκανε αναφορά και στο νέο σύστημα δωρεάν αποστολής φαρμάκων υψηλού κόστους στα σπίτια των χρονίως πασχόντων το οποίο θα ξεκινήσει από 1η Ιανουαρίου.

«Ψηφίστηκε χθες το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο μεταξύ άλλων διατάξεων προβλέπει τη δημιουργία ενιαίας λίστας χειρουργείων» επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Επεσήμανε ότι θα αλλάξει έτσι όλη η διαδικασία των προγραμματισμών, θα ενημερώνονται οι ασθενείς και θα διασυνδέονται τα νοσοκομεία «προκειμένου να λαμβάνονται οι βέλτιστες αποφάσεις».

Αναφέρθηκε επίσης και στο νέο σύστημα δωρεάν αποστολής φαρμάκων υψηλού κόστους στα σπίτια των χρονίως πασχόντων το οποίο θα ξεκινήσει από 1η Ιανουαρίου αλλά και στο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης φαρμάκων το οποίο θα ενημερώνει και θα προειδοποιεί για τυχόν ελλείψεις.

Σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τις λιγότερες ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι χάρη στη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων αυξήθηκαν κατά 30% οι βάρδιες των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, τρεις μήνες μετά την εφαρμογή της ΠΝΠ. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι 159 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε 57 περιοχές της χώρας συνέδραμαν το έργο του ΕΚΑΒ εξασφαλίζοντας την πραγματοποίηση 1.500 διακομιδών που δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί διαφορετικά.

Υπογράμμισε στο σημείο αυτό με αναφορά σε πόρους που έχουν εξασφαλιστεί και πρωτοβουλίες που έχουν ήδη δρομολογηθεί και προχωρούν, ότι «η Υγεία είναι απόλυτη προτεραιότητα και η κυβέρνηση εφαρμόζει με ταχύτητα και προσήλωση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, την ενδυνάμωση των υποδομών του ΕΣΥ και τη στήριξη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού».

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης των ΟΤΑ. «Ένα ν/σ που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η αυτοδιοίκηση και κυρίως οι πολίτες. Μπαίνει τέλος στην παρένθεση της απλής αναλογικής που είχε οδηγήσει σε ακυβερνησία την τοπική αυτοδιοίκηση. Ενισχύεται η δημόσια λογοδοσία στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Ενσωματώνονται τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, οι κοινωφελείς επιχειρήσεις και η οικονομική διαχείριση των σχολικών επιτροπών στον πυρήνα των δήμων», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης.

Επεσήμανε μάλιστα πως είναι μόνο η αρχή από μία σειρά παρεμβάσεων που δρομολογούνται ώστε η νέα αυτοδιοικητική περίοδος να αποτελέσει και μια νέα εποχή για την τοπική διακυβέρνηση.

«Συνεχίζονται οι καταβολές της πρώτης αρωγής προς τους πληγέντες απ' τα πλημμυρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία», είπε ακόμη και αναφέρθηκε λεπτομερειακά στις καταβολές αλλά και στις αυτοψίες και την ενεργοποίηση του σχήματος της στεγαστικής συνδρομής ύψους 116 εκατ. ευρώ.

Ακολούθως μίλησε για την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων» στις εγκαταστάσεις της «Naval Group» στη Λοριάν της Γαλλίας παρουσία του υπουργού Άμυνας, Ν. Δένδια τονίζοντας ότι το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας προχωρά πάντοτε με σεβασμό στους Έλληνες φορολογούμενους.

«Η χώρα μας σήμερα είναι ισχυρότερη από ποτέ αμυντικά, γεωστρατηγικά και διπλωματικά», είπε χαρακτηριστικά. Ξεκαθάρισε δε ότι «δεν υπάρχει ούτε έχει υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την κατανομή δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας».

Αναφέρθηκε ακόμη στην ανακοίνωση από τους αρμόδιους υπουργούς ότι από 1η Νοεμβρίου μειώνεται ο ΦΠΑ από 24% στο 13% για την απόκτηση των αγροτικών μηχανημάτων και γίνεται πράξη ένα πάγιο αίτημα των αγροτών σε μια στιγμή που το έχουν περισσότερη ανάγκη. Μια παρέμβαση που όπως είπε αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο για την τόνωση της αγροτικής παραγωγής αλλά και την ταχύτερη ανάκαμψη των παραγωγών στη Θεσσαλία.

Αναφέρθηκε επίσης στην ένταξη της παροχής υπηρεσιών για την υπέρβαση ή απομάκρυνση αρχιτεκτονικών εμποδίων που περιορίζουν την κινητικότητα ατόμων με αναπηρία σε κτίρια δημόσια, ιδιωτικά που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ του 4%.

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο πρωθυπουργός μετέβη σήμερα στη Γρανάδα όπου πραγματοποιείται η Τρίτη Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, με τη συμμετοχή 47 αρχηγών ευρωπαϊκών κρατών και κυβερνήσεων.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα θα συμπροεδρεύσει με τον πρόεδρο της Ελβετίας σε πάνελ για την πολυμέρεια υπό το πρίσμα θεμάτων ασφαλείας και γεωστρατηγικής. Στο ίδιο πάνελ θα συμμετέχουν ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, και, μεταξύ άλλων, οι ηγέτες της Φινλανδίας, της Λιθουανίας, του Λουξεμβούργου, της Ιρλανδίας, της Κύπρου και της Γεωργίας».

Έκλεισε αναφέροντας πως αύριο, Παρασκευή 6 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που αναμένεται να εστιάσει στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την στρατηγική ατζέντα, την ανθεκτικότητα και την ανταγωνιστικότητα της και τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα, ενώ συζήτηση θα γίνει και για τη Μετανάστευση.

«Καμία αλλαγή στρατηγικής σε ό,τι αφορά στην κατανομή δυνάμεων για τη θωράκιση της χώρας»

«Το ζήτημα των αναδρομικών των δικαστικών αφορά τους δύο προσφεύγοντες στη Δικαιοσύνη και μόνο, ως εκ τούτου δεν τίθεται ζήτημα δημοσιονομικής ανησυχίας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, για τη δήλωση του Υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με αναδρομικά δικαστικών. Ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε ότι υπάρχει νομοθετική ρύθμιση, βάσει της οποίας οι βουλευτές έχουν αποποιηθεί του δικαιώματος τους στη διεκδίκηση των αναδρομικών και σημείωσε με νόημα πως «για την κυβέρνηση δεν θα έπρεπε και δεν υπάρχουν συνταξιούχοι δύο και τριών κατηγοριών».

Αναφορικά με σχετικό θέμα που προβάλλει η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στρατηγικής σε ό,τι αφορά στην κατανομή δυνάμεων για τη θωράκιση της χώρας ούτε και πως έχει τεθεί ζήτημα που να άπτεται της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στις εν εξελίξει Ελληνοτουρκικές διαβουλεύσεις.

Εν όψει της αυριανής επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη στα Τίρανα και της αντίστοιχης του πρωθυπουργού στις 16 Οκτωβρίου, αμφότερες στο πλαίσιο της Διαδικασίας του Βερολίνου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε πως η υποχρέωση για σεβασμό στους στοιχειώδεις κανόνες του Κράτους Δικαίου είναι για την Ελλάδα μία θέση αδιαπραγμάτευτη υπενθυμίζοντας πως ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρης, που εξακολουθεί να κρατείται, δεν έχει ακόμη ορκιστεί. «Σε αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, σε όλα τα επίπεδα» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν σε νοσοκομεία της χώρας, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε πως ο τομέας της Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι πράγματι υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο έχουν γίνει πολλά και σημαντικά στον χώρο τα τελευταία χρόνια, υπενθυμίζοντας πως το 2019 που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη η κατάσταση στον συγκεκριμένο τομέα ήταν τραγική ενώ αμέσως ξέσπασε η κρίση του κορονοϊού. «Δεν πρέπει να παίζουμε με την Υγεία, δεν πρέπει να υπάρχει καμία καθυστέρηση, θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας» είπε.

Αναλυτικά κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε:

«Ψηφίστηκε χθες το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας το οποίο μεταξύ άλλων διατάξεων προβλέπει:

- Την δημιουργία της Ενιαίας Λίστας Χειρουργείων η οποία θα ψηφιοποιήσει όλη την διαδικασία των προγραμματισμών, θα ενημερώνει τους ασθενείς και θα διασυνδέει τα Νοσοκομεία, προκειμένου να λαμβάνονται οι βέλτιστες αποφάσεις.

- Ένα νέο σύστημα δωρεάν αποστολής φαρμάκων υψηλού κόστους, στα σπίτια των χρονίως πασχόντων, το οποίο θα ξεκινήσει από 1 Ιανουαρίου.

- Ηλεκτρονικό Σύστημα παρακολούθησης φαρμάκων, το οποίο θα ενημερώνει και θα προειδοποιεί για τυχόν ελλείψεις.

Σημειωτέον η Ελλάδα είναι η χώρα με τις μικρότερες ελλείψεις φαρμάκων στην Ευρώπη.

Επιπλέον, χάρη στη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων, αυξήθηκαν κατά 30% οι βάρδιες των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ τρεις μήνες μετά την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

159 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε 57 περιοχές της χώρας συνέδραμαν το έργο του ΕΚΑΒ, εξασφαλίζοντας την πραγματοποίηση 1500 διακομιδών που δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί διαφορετικά.

Συνολικά στις περιοχές αυτές έγιναν 5.965 διακομιδές, οι 3.823 από μικτά πληρώματα.

Οι κινήσεις αυτές γίνονται σε συνέχεια σημαντικών παρεμβάσεων που ξεκίνησαν από την προηγούμενη τετραετία, όπως, μεταξύ άλλων,

η αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΣΥ από 3,8 δισ.. Ευρώ το 2019 σε 5,2 δις. Ευρώ το 2023,

η διασφάλιση 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και η έναρξη ανακαινίσεων 90 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας και όλα αυτά εν μέσω ενός υγειονομικού «πολέμου».

Η υγεία είναι απόλυτη προτεραιότητα και η Κυβέρνηση εφαρμόζει με ταχύτητα και προσήλωση ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, την ενδυνάμωση των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την στήριξη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Ψηφίστηκε από την Βουλή, το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την αναμόρφωση του Συστήματος Διακυβέρνησης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ένα νομοσχέδιο που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η αυτοδιοίκηση και, κυρίως, οι πολίτες.

Μπαίνει τέλος στην παρένθεση της απλής αναλογικής που είχε οδηγήσει σε ακυβερνησία την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ενισχύεται η δημόσια λογοδοσία στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια.

Ενσωματώνονται τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, οι κοινωφελείς επιχειρήσεις και η οικονομική διαχείριση των σχολικών επιτροπών στον πυρήνα των Δήμων.

Καθιερώνονται δείκτες ποιότητας και παρακολούθησης των επιδόσεων των ΟΤΑ, με ανοιχτά διαθέσιμα δεδομένα σε όλους τους πολίτες και επιβράβευση των αποδοτικότερων.

Είναι μόνο η αρχή, από μία σειρά παρεμβάσεων που δρομολογούμε, ώστε η νέα αυτοδιοικητική περίοδος να αποτελέσει και μια νέα εποχή για την τοπική διακυβέρνηση.

Συνεχίζονται οι καταβολές της πρώτης αρωγής προς τους πληγέντες από τα πλημμυρικά φαινόμενα στην Θεσσαλία. Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου πιστώθηκαν επιπλέον 2,6 περίπου εκατομμύρια ευρώ, ενώ αθροιστικά έχουν καταβληθεί 39,3 εκατομμύρια ευρώ σε σχεδόν 7.300 δικαιούχους στην Θεσσαλία και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.

Σε συνέχεια των αυτοψιών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα οι οποίες ξεπερνούν τις 22.000 σε περισσότερες από 250 κοινότητες σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, ενεργοποιείται το σχήμα της Στεγαστικής Συνδρομής, ύψους 116 εκ. ευρώ.

Το σχήμα περιλαμβάνει την ενίσχυση για την αποκατάσταση των κατοικιών και των λοιπών κτιριακών εγκαταστάσεων, όπου το 80% της επισκευής ή αποκατάστασης του κτιρίου καλύπτεται από δωρεάν κρατική αρωγή και το 20% από άτοκο δάνειο με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Με σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους έχουμε δεσμευθεί και θα παραμείνουμε στο πλευρό τους, ώστε, όπως έχει πει και ο Πρωθυπουργός, «ό,τι χάσαμε να το χτίσουμε μαζί».

Πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων» στις εγκαταστάσεις της Naval Group στην Λοριάν της Γαλλίας, παρουσία του Υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Νίκου Δένδια.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας προχωράει, πάντοτε με σεβασμό προς τους Έλληνες φορολογούμενους. Η Ελλάδα αποκτά τα πιο σύγχρονα σκάφη, τα πιο αποτελεσματικά μαχητικά και τον πιο κατάλληλο εξοπλισμό, τις καινούργιες φρεγάτες και κορβέτες, τα ελικόπτερα Romeo, τα Rafale και τα F16 Viper.

Η χώρα μας σήμερα είναι ισχυρότερη από ποτέ αμυντικά, γεωστρατηγικά και διπλωματικά.

Και θέλω να το ξεκαθαρίσω για μια ακόμα φορά και από αυτό εδώ το βήμα ότι δεν υπάρχει ούτε έχει υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την κατανομή δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας.

Ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη ότι από την 1η Νοεμβρίου μειώνεται ο ΦΠΑ από 24% σε 13% για την απόκτηση των αγροτικών μηχανημάτων.

Ένα πάγιο αίτημα των αγροτών γίνεται πράξη και έρχεται σε μια περίοδο που ο αγροτικός κόσμος το έχει περισσότερο ανάγκη -και κυρίως εκείνοι που επλήγησαν από τις πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές.

Η παρέμβαση αυτή αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο για την τόνωση της αγροτικής παραγωγής, αλλά και την ταχύτερη ανάκαμψη των παραγωγών στη Θεσσαλία.

Μια ακόμα σημαντική παρέμβαση είναι η ένταξη της παροχής υπηρεσιών για την υπέρβαση ή απομάκρυνση αρχιτεκτονικών εμποδίων που περιορίζουν την κινητικότητα Ατόμων με Αναπηρία σε κτίρια, δημόσια ή ιδιωτικά που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, στον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ του 4%.

Η ισότητα της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρίες και η διευκόλυνση της ανεμπόδιστης κινητικότητάς τους παντού, είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Και γι' αυτό η Κυβέρνηση παρέχει αυτή τη δυνατότητα, ώστε οι εργασίες για την απομάκρυνση εμποδίων να ολοκληρωθούν με ταχύτητα στα δημόσια και ιδιωτικά κτίρια που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Ο Πρωθυπουργός μετέβη σήμερα στη Γρανάδα όπου πραγματοποιείται η Τρίτη Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, με τη συμμετοχή 47 αρχηγών ευρωπαϊκών κρατών και κυβερνήσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα θα συμπροεδρεύσει με τον Πρόεδρο της Ελβετίας σε πάνελ για την πολυμέρεια υπό το πρίσμα θεμάτων ασφαλείας και γεωστρατηγικής. Στο ίδιο πάνελ θα συμμετέχουν ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, και, μεταξύ άλλων, οι ηγέτες της Φινλανδίας, της Λιθουανίας, του Λουξεμβούργου, της Ιρλανδίας, της Κύπρου και της Γεωργίας.

Αύριο, Παρασκευή 6 Οκτωβρίου ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που αναμένεται να εστιάσει στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την στρατηγική ατζέντα, την ανθεκτικότητα και την ανταγωνιστικότητα της και τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα, ενώ συζήτηση θα γίνει και για τη Μετανάστευση.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση περί διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα είναι υπέρ της διεύρυνσης ως επένδυση στο μέλλον: ωστόσο, πάγια ελληνική θέση είναι ότι η διαδικασία ένταξης στην Ε.Ε., είναι μια διαδικασία που βασίζεται σε μεταρρυθμίσεις και στις ίδιες τις επιδόσεις των υποψηφίων χωρών.

Προέχει, ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ένωση να συζητήσει για το Μεταναστευτικό, και την κλιματική αλλαγή, δύο κρίσεις, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, πρόκειται για θέματα που πρέπει να ενταχθούν στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και στη νέα αρχιτεκτονική που σχεδιάζεται τώρα.

Και τα δύο αυτά ζητήματα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θίξει ως άμεσης προτεραιότητας στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στη Μάλτα, αλλά και στην ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Επιμένω για αύξηση των ευρωπαϊκών πόρων για Μεταναστευτικό - Κλιματική Κρίση

Γεωργιάδης: Όταν βγαίνει απόφαση με δημοσιονομικό κόστος να μπαίνει αυτομάτως εφάπαξ φόρος σε όλους τους πολίτες

Σκρέκας: Σε πλήρη εξέλιξη ο έλεγχος σε 5.000 κωδικούς προϊόντων

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider