Νέα Υόρκη: Χάος στην πόλη από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα Υόρκη: Χάος στην πόλη από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη, το Λονγκ Άιλαντ και η κοιλάδα Χάντσον, λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών.

Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις μετά από μια εβδομάδα βροχοπτώσεων προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες στην πόλη της Νέας Υόρκης, διαταράσσοντας την λειτουργία του μετρό, πλημμύρισαν διαμερίσματα στο επίπεδο του εδάφους και μετατρέψανε ορισμένους δρόμους σε ποτάμια.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι σχεδόν οκτώ ίντσες (20 εκατοστά) βροχής που έπεσαν σε ορισμένα μέρη της πολυπληθέστερης πόλης των ΗΠΑ, ήταν αρκετή για να επιτρέψει σε ένα θαλάσσιο λιοντάρι στο ζωολογικό κήπο του Central Park να κολυμπήσει για λίγο έξω από τα όρια της πισίνας του. Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν ότι οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν, πριν το σύστημα των καταιγίδων προχωρήσει προς τη θάλασσα.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ προειδοποίησε για «απειλητικές για τη ζωή» πλημμύρες και κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη Νέα Υόρκη, το Λονγκ Άιλαντ και την κοιλάδα Χάντσον. Στρατεύματα της Εθνοφρουράς αναπτύχθηκαν για να βοηθήσουν σε απεγκλωβισμούς και διασώσεις πολιτών.

Στο Mamaroneck, ένα προάστιο της κομητείας Westchester βόρεια της πόλης της Νέας Υόρκης, το προσωπικό των σωμάτων έκτακτης ανάγκης χρησιμοποίησε φουσκωτές σχεδίες για να σώσει ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί σε κτίρια από τις πλημμύρες.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν μεγάλες διακοπές στο μετρό της Νέας Υόρκης και στην προαστιακή σιδηροδρομική υπηρεσία Metro North, σύμφωνα με την Metropolitan Transportation Agency. Ορισμένες γραμμές του μετρό ανεστάλησαν πλήρως και πολλοί σταθμοί έκλεισαν. Ορισμένες διαδρομές λεωφορείων διακόπηκαν, παγιδεύοντας τους αναβάτες για ώρες. Οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ορισμένους Νεοϋορκέζους να αποφύγουν τα ταξίδια εκτός και αν έφευγαν από πλημμυρισμένη περιοχή.

Καιρικά συστήματα που παράγουν έντονες βροχοπτώσεις, όπως το συγκεκριμένο, έχουν γίνει πιο συνηθισμένα σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Νέας Υόρκης.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει δημιουργήσει πιο ακραία καιρικά μοτίβα σε μεγάλο μέρος του κόσμου, σύμφωνα με επιστήμονες του κλίματος.

Η βροχή ήταν το αποκορύφωμα ενός από τους πιο υγρούς Σεπτεμβρίους της Νέας Υόρκης που έχει καταγραφεί, με 13,74 ίντσες (34,9 εκατοστά) βροχής να πέφτουν κατά τη διάρκεια του μήνα. Το υψηλό όλων των εποχών σημειώθηκε το 1882 όταν έπεσαν 16,82 ίντσες (42,72 cm) τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider