Ναγκόρνο Καραμπάχ: Πάνω από 6.500 πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Αρμενία μέχρι στιγμής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ναγκόρνο Καραμπάχ: Πάνω από 6.500 πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Αρμενία μέχρι στιγμής
Τουλάχιστον 6.650 άνθρωποι είχαν φθάσει στην Αρμενία από το Ναγκόρνο Καραμπάχ μέχρι τις 16:00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό ΜΜΕ Sputnik Armenia.

Τουλάχιστον 6.650 άνθρωποι είχαν φθάσει στην Αρμενία από το Ναγκόρνο Καραμπάχ μέχρι τις 16:00 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό ΜΜΕ Sputnik Armenia, το οποίο επικαλείται την αρμενική κυβέρνηση, από περίπου 4.850 πέντε ώρες νωρίτερα.

Οι Αρμένιοι του Καραμπάχ, ενός εδάφους που αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν, υποχρεώθηκαν να συνάψουν κατάπαυση του πυρός την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από μια στρατιωτική επιχείρηση 24 ωρών των πολύ ισχυρότερων αζέρικων ενόπλων δυνάμεων.

Η ηγεσία των 120.000 Αρμενίων, που θεωρούν πατρίδα τους το Καραμπάχ, είπε χθες, Κυριακή, στο Ρόιτερς πως οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν να ζήσουν ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν και ότι θα αναχωρήσουν για την Αρμενία επειδή φοβούνται διώξεις και εθνικές εκκαθαρίσεις.

Ο ορεινός θύλακας υπήρξε στο παρελθόν θέατρο δύο πολέμων ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν: ο πρώτος από το 1988 έως το 1994 (30.000 νεκροί) και ο δεύτερος το φθινόπωρο του 2020 (6.500 νεκροί).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: «Τεράστιο λάθος» της Αρμενίας που απομακρύνεται από εμάς

Οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν θα συναντηθούν στις 5 Οκτωβρίου στην Ισπανία

Ερντογάν: Η «νίκη» του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ανοίγει «νέες ευκαιρίες για ομαλοποίηση»

gazzetta
gazzetta reader insider insider