Ισπανία: Έξι Leopard αναχωρούν προσεχώς για την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: Έξι Leopard αναχωρούν προσεχώς για την Ουκρανία
Έξι άρματα μάχης Leopard 2A4 από τα 10 που έχει δεσμευτεί η Ισπανία να αποστείλει στην Ουκρανία θα αναχωρήσουν από τη χώρα εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Απριλίου.

Έξι άρματα μάχης Leopard 2A4 από τα 10 που έχει δεσμευτεί η Ισπανία να αποστείλει στην Ουκρανία θα αναχωρήσουν από τη χώρα εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Απριλίου, δήλωσε σήμερα στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TVE η Ισπανίδα υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες.

Τα γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από τα χρόνια του 1990 και είχαν τεθεί σε εφεδρεία και χρειαζόταν να γίνουν προσαρμογές και να υποβληθούν σε τεστ ετοιμότητας μετά τις αρχικές αμφιβολίες για το αν μπορούν να ξαναμπούν στη μάχη.

Η Ισπανία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι αναμένει να αποστείλει τα άρματα μάχης στην Ουκρανία μετά το Πάσχα των καθολικών την Κυριακή 9 Απριλίου.

Η Μαδρίτη δεσμεύτηκε να αποστείλει συνολικά 10 άρματα μάχης στην Ουκρανία και η Ρόμπλες σημείωσε ότι οι ισπανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αρχίσει την επισκευή των υπολοίπων τεσσάρων.

Η Ισπανία έχει επίσης εκπαιδεύσει 40 μέλη πληρώματος αρμάτων μάχης και 15 μηχανικούς σε στρατιωτική βάση στην βορειοανατολική πόλη της Σαραγόσα.

Άλλες χώρες μέλη του NATO, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Πολωνίας και της Πορτογαλίας, έχουν υποσχεθεί να αποστείλουν συνολικά 48 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επίσκεψη Λουκασένκο στη Ρωσία για συνάντηση με τον Πούτιν

NATO: Οι ΥΠΕΞ συζητούν την «αυξανόμενη ευθυγράμμιση» Κίνας-Ρωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider