Τσεχία και Σλοβακία ζητούν την αποτελεσματική εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τσεχία και Σλοβακία ζητούν την αποτελεσματική εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Οι πρωθυπουργοί της Τσεχίας και της Σλοβακίας κάλεσαν σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να ασκήσει «στοχευμένες πιέσεις» στη Μόσχα εφαρμόζοντας πλήρως τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Οι πρωθυπουργοί της Τσεχίας και της Σλοβακίας κάλεσαν σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να ασκήσει «στοχευμένες πιέσεις» στη Μόσχα εφαρμόζοντας πλήρως τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

«Είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εταίροι της να συνεχίσουν να ασκούν στοχευμένες πιέσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία και να εφαρμόσουν πράγματι τις κυρώσεις», δήλωσαν σε ανακοίνωση ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Πετρ Φιάλα και ο Σλοβάκος ομόλογός του 'Εντουαρντ Χέγκερ, που συναντήθηκαν στο Τρέντσιν της δυτικής Σλοβακίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εταίροι της πρέπει να «εμποδίσουν την παράκαμψη των κυρώσεων και να δημιουργήσουν μηχανισμούς για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι των εγκλημάτων που συνδέονται με αυτή την επίθεση», πρόσθεσαν.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παραδέχτηκε ότι οι κυρώσεις μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες στην οικονομία της χώρας του.

Ήταν η όγδοη κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεων των δύο χωρών μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που παλαιότερα σχημάτιζαν μια χώρα, την Τσεχοσλοβακία, μέχρι τον ειρηνικό διαχωρισμό τους το 1993.

Οι Φιάλα και Χέγκερ κάλεσαν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ να μείνουν ενωμένα και να συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πάτρα - Πύργος: «Στρώνεται χαλί» για επέκταση έως την Τσακώνα με «αλμυρό» κόστος

Αποκαλυπτήρια για όλα τα νέα όπλα της Ελλάδας στην παρέλαση της 28ης

Ποιοι Έλληνες εργάζονται έως και 49 ώρες την εβδομάδα - Πόσο δουλεύει ο μέσος Ευρωπαίος

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider