Θεοδωρικάκος: Ο φράχτης στον Έβρο είναι ένα έργο που το απαιτεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας

Newsroom
Μοιράσου το
Θεοδωρικάκος: Ο φράχτης στον Έβρο είναι ένα έργο που το απαιτεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας
Ερωτηθείς για το μήνυμα που στέλνει η νέα επέκταση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως αυτό είναι ξεκάθαρο.

Δηλωτική της συνέπειας της κυβέρνησης στις δεσμεύσεις της για την ασφάλεια των πολιτών και της χώρας, χαρακτηρίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος την υπογραφή σήμερα, παρουσία και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του έργου επέκτασης κατά 35 χλμ. του φράχτη, «του τεχνητού εμποδίου το οποίο έχει ιδιαίτερο ρόλο στην ασφάλεια της πατρίδας μας και στην ασφάλεια των πολιτών αφού συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης», όπως επισήμανε.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε νωρίτερα στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, όπου συνομίλησε με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, αξιωματικούς και δόκιμους αστυφύλακες της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι είναι μία σημαντική μέρα για τη Θράκη και ολόκληρη την Ελλάδα. Παράλληλα τόνισε: «επισκεπτόμαστε την περιοχή, τον ακριτικό Έβρο με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αφού το απόγευμα στον ποταμό Έβρο δίπλα στο φράχτη θα υπογράψουμε το έργο της επέκτασης κατά άλλα 35 χλμ. του τεχνητού εμποδίου το οποίο έχει ιδιαίτερο ρόλο στην ασφάλεια της πατρίδας μας και στην ασφάλεια των πολιτών, καθώς συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Είναι ένα έργο που το απαιτεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνησή μας, πιστή στις δεσμεύσεις της, τις προωθεί με συστηματικό και αποτελεσματικό τρόπο».

Ερωτηθείς για το μήνυμα που στέλνει η νέα επέκταση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως αυτό είναι ξεκάθαρο. «Τα σύνορά μας είναι απαραβίαστα. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε ποτέ και σε κανέναν να μπαίνει με παράνομο τρόπο στην πατρίδα μας. Υλοποιούμε το Σχέδιο 'Ακρίτας' και είμαστε εδώ για να εφαρμόζουμε το Διεθνές Δίκαιο και τις αξίες και τις αρχές του πολιτισμού μας, του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού που περιλαμβάνουν τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και τη φύλαξη των συνόρων. Αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα προς όσους θέλουν να εργαλειοποιούν το πρόβλημα με τους μετανάστες. Η παράνομη μετανάστευση δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ανεκτή στην πατρίδα μας και γι' αυτό το λόγο θα ολοκληρώσουμε την κατασκευή του φράχτη κατά μήκος των 140 χλμ. που είναι εφικτό να γίνει ο φράχτης στον ποταμό Έβρο, το σύνορο της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Τουρκία» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στον Έβρο ο Κυρ. Μητσοτάκης - Θα μιλήσει στην εκδήλωση για την επέκταση του φράχτη