Ισπανία: Οι αρχές κάλεσαν τους τουρίστες να απομακρυνθούν από τις περιοχές που μαίνονται πυρκαγιές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανία: Οι αρχές κάλεσαν τους τουρίστες να απομακρυνθούν από τις περιοχές που μαίνονται πυρκαγιές
«Ζητάμε για άλλη μια φορά και κυρίως από τους τουρίστες να μην ασχολούνται με τον «πυροσβεστικό τουρισμό», να μην πλησιάζουν την περιοχή περιμετρικά της πυρκαγιάς», ανέφερε τοπική αξιωματούχος.

Οι ισπανικές αρχές κάλεσαν τους τουρίστες να απομακρυνθούν από τις περιοχές που μαίνονται πυρκαγιές στα ανατολικά της χώρας, τονίζοντας ότι όσοι βρίσκονται εκεί από περιέργεια θέτουν τους εαυτούς τους σε κίνδυνο και δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης, αναφέρει το Reuters.

Περισσότεροι από 500 πυροσβέστες με την υποστήριξη 20 αεροπλάνων και ελικοπτέρων μάχονταν με τη φωτιά τέσσερις ημέρες, μετά την εκδήλωση της κοντά στο χωριό Villanueva de Viver στην περιοχή της Βαλένθια, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η αστυνομία εντόπισε 14 ποδηλάτες κοντά στο μέτωπο της φωτιάς, οι οποίοι προσπαθούσαν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη της, είπε στους δημοσιογράφους η Γκαμπριέλα Μπράβο, περιφερειακή επικεφαλής εσωτερικών υποθέσεων στην περιθέρεια της Βαλένθια.

«Ζητάμε για άλλη μια φορά και κυρίως από τους τουρίστες να μην ασχολούνται με τον «πυροσβεστικό τουρισμό», να μην πλησιάζουν την περιοχή περιμετρικά της πυρκαγιάς», είπε.

Η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της Ισπανίας του έτους κατέστρεψε περισσότερα από 4.000 εκτάρια δάσους (40.000 στρέμματα) και ανάγκασε 1.700 κάτοικους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις περιοχές της Βαλένθια και της Αραγονίας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών ανέφεραν ότι η πυρκαγιά θα μπορούσε να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, η οποία εξαρτάται από τον τουρισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider