Ιταλία: Πάνω από δυο χιλιάδες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων, στην Λαμπεντούζα το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ιταλία: Πάνω από δυο χιλιάδες αφίξεις μεταναστών και προσφύγων, στην Λαμπεντούζα το τελευταίο εικοσιτετράωρο
Το κέντρο πρώτης υποδοχής της Λαμπεντούζα, από χθες είναι και πάλι υπερπλήρες.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στο μικρό νησί της Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας, έφτασαν πάνω από δυο χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Συνολικά, οι αφίξεις πλεούμενων και οι επιχειρήσεις διάσωσης ξεπέρασαν τις σαράντα. Έσπευσαν σε βοήθεια ταχύπλοα της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, του λιμενικού και σκάφη μη κυβερνητικών οργανισμών.

Πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν στην Ιταλία τις τελευταίες δυο ημέρες, προέρχονται από το Καμερούν, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Γουινέα και τον Νίγηρα. Παράλληλα, συνεχίζουν να παρουσιάζουν διαρκή αύξηση και οι αφίξεις «απελπισμένων της θάλασσας» από την Τυνησία. Το κέντρο πρώτης υποδοχής της Λαμπεντούζα, από χθες είναι και πάλι υπερπλήρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εφορία: Διακοπή εργασιών για επαγγελματίες και επιχειρήσεις με λίγα κλικ - Η ψηφιακή διαδικασία, οι αιτήσεις, οι προϋποθέσεις

Πόσο βουτηγμένες στο χρέος είναι οι 25 σημαντικότερες οικονομίες του κόσμου

Τραμπ: Στέλνει επιστολές για τους δασμούς σε 12 χώρες - Τake it or leave it

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider