Μελόνι: Συνάντηση με τον Σουηδό ομόλογο της - Το μεταναστευτικό πρώτο θέμα στην ατζέντα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μελόνι: Συνάντηση με τον Σουηδό ομόλογο της - Το μεταναστευτικό πρώτο θέμα στην ατζέντα
Η συνομιλία των δυο πρωθυπουργών είχε ως κύριο θέμα το μεταναστευτικό, στα πλαίσια της ατζέντας του σουηδικού εξαμήνου προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε συνάντηση σήμερα το μεσημέρι στην Στοκχόλμη, με τον Σουηδό ομόλογό της, Ουλφ Κρίστερσον. Η συνομιλία των δυο πρωθυπουργών είχε ως κύριο θέμα το μεταναστευτικό, στα πλαίσια της ατζέντας του σουηδικού εξαμήνου προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, η Ιταλία ζήτησε να δοθεί προσοχή στον μεσογειακό διάδρομο και στην υπεράσπιση των εξωτερικών συνόρων. Τα κείμενα βάσει των οποίων ξεκίνησε η όλη συζήτηση αποτελούν σημαντικά βήματα προόδου. Οι συνομιλίες μας γίνονται σε ακτίνα τριακοσίων εξήντα μοιρών, με στόχο να φτάσουμε σε μια συνθετική πρόταση η οποία να μπορεί να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντά μας», δήλωσε η Μελόνι, μετά την συνάντηση.

«Το κύριο θέμα, παραμένει η διεθνής συνεργασία: να προσφέρουμε εναλλακτικές σε όσους φεύγουν από τις χώρες τους. Η Ιταλία εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση και αν το έκανε πιο έντονα και η Ευρώπη, η κατάσταση θα ήταν διαφορετική», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Η Μελόνι, τέλος, υπογράμμισε ότι «σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, η Ιταλία αντιμετωπίζει καθημερινές δυσκολίες» και ότι, την στιγμή που γίνεται μεγάλη αναφορά στην υπεράσπιση των εξωτερικών συνόρων της, η Ένωση θα πρέπει να ρίξει το πιο σημαντικό βάρος, στις πρωτογενείς μεταναστευτικές ροές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Photo: @AssociatedPress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το ΝΑΤΟ καλεί τη Ρωσία να τηρήσει τους όρους της συνθήκης New START για τα πυρηνικά

Ρωσία: Ρεκόρ στις αγορές ράβδων χρυσού το 2022

Φινλανδία και Σουηδία προσηλωμένες στον στόχο για ταυτόχρονη ένταξη στο ΝΑΤΟ