Φαρμακονήσι: Τουρκική ακταιωρός πήγε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού - Οι Έλληνες άνοιξαν πυρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το άσπρο μαύρο επιχειρεί να κάνει για μία ακόμα φορά η τουρκική πλευρά με την τουρκική ακτοφυλακή να εκδίδει ανακοίνωση πριν από λίγο αναφορικά με το επεισόδιο στο Φαρμακονήσι.

Νέα τουρκική πρόκληση έλαβε χώρα στα ανοιχτά του Φαρμακονησίου στις αρχές Ιανουαρίου, με την Άγκυρα να τραβά το σκοινί και να επιδιώκει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Οι Τούρκοι, όπως φαίνεται και στο βίντεο, πλησιάζουν πολύ κοντά στο σκάφος του ελληνικού Λιμενικού προκειμένου να προκαλέσουν διακινδυνεύοντας ακόμη και ατύχημα στη θάλασσα. Το περιστατικό συνέβη στις αρχές Ιανουαρίου και είναι μια ακόμη απόδειξη ότι παίζουν με τη φωτιά.

Οι έμπειροι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, βλέποντας τις τουρκικές προκλήσεις, βγάζουν τα όπλα και πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό. Η τουρκική ακταιωρός, όπως φαίνεται στις εικόνες, δεν είχε σκοπό μόνο να προκαλέσει τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, αλλά είχε σκοπό να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος και να αποτελέσει την αιτία να υπάρξει φωτιά σε μια εύφλεκτη ισορροπία που επικρατεί στην περιοχή. Η τουρκική ακταιωρός το βάζει στα πόδια, με το στέλεχος του ελληνικού Λιμενικού να φωνάζει «ελάτε πίσω, αν σας βαστάει»

Οι τρεις Ελληνες του Λιμενικού που βρίσκονταν στην πρύμνη του σκάφους και έβλεπαν την πλώρη του τουρκικού να έρχεται καταπάνω τους άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και έτρεψαν σε φυγή τους Τούρκους. Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες που δείχνουν το ελληνικό σκάφος να μην παρεκκλίνει στο ελάχιστο από την πορεία του. Αυτή η ψυχραιμία του άνδρα του Λιμενικού που βρισκόταν στο τιμόνι ήταν αρχικά ο λόγος που δεν έγινε ατύχημα.

Από την πλευρά τους οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει παραπληροφόρηση για το τι συνέβη και λένε ότι ήταν σε δική τους περιοχή ευθύνης, κι ότι απομάκρυναν την ελληνική ακτοφυλακή και αλιείς, ενώ έγινε ακριβώς το αντίθετο, με τους Τούρκους ψαράδες να ψαρεύουν στα νερά μας και την ακταιωρό να τους... προσέχει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυστηρό μήνυμα Αθήνας σε Άγκυρα: Ανυπόστατα και έωλα τα τουρκικά επιχειρήματα

ΗΠΑ: Επιστολή γερουσιαστών στον Μπάιντεν για Τουρκία και F-16

Στη Σουηδία η πρωθυπουργός της Φινλανδίας - Ένταξη στο NATO και Τουρκία στην ατζέντα

gazzetta
gazzetta reader insider insider