Συνάντηση Μακρόν με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Μακρόν με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα υποδεχθεί σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξι Ρεζνίκοφ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δεν απέκλεισε «κατ' αρχήν» την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, θα υποδεχθεί σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξι Ρεζνίκοφ, αναφέρει η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωσή της.

Επίσης θα συναντήσει τον πρόεδρο του ουκρανικού κοινοβουλίου Ρουσλάν Στεφαντσούκ, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος) και στη συνέχεια αύριο, Τετάρτη, ενώπιον της Γερουσίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα δεχθεί στο προεδρικό μέγαρο τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας στα τέλη του απογεύματος, γύρω στις 18:30 τοπική ώρα (19:30 ώρα Ελλάδος), διευκρίνισαν πηγές του περιβάλλοντος του Γάλλου αρχηγού κράτους.

Διαβάστε ακόμα: Σολτς: Δεν μπορεί να επιβληθεί καμία συμφωνία ειρήνης στους Ουκρανούς

Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι να «εκφράσει εκ νέου όλη του την υποστήριξη στην Ουκρανία στον αγώνα της κατά της ρωσικής εισβολής και να υπενθυμίσει ότι η Γαλλία διατίθεται να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων» διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνί αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογό του εντός της ημέρας.

Ερωτηθείς χθες, Δευτέρα, στη Χάγη για ενδεχόμενη αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στο Κίεβο, ο Μακρόν δήλωσε ότι υπάρχουν «κριτήρια» πριν από οποιαδήποτε απόφαση, όπως «διατύπωση αιτήματος» από την Ουκρανία, ότι αυτό «δεν θα οδηγεί σε κλιμάκωση» και ότι «αυτό δεν θα αποδυναμώνει την ικανότητα του γαλλικού στρατού να προστατεύει το δικό του έδαφος».

Το Παρίσι έχει θέσει τους ίδιους όρους για την ενδεχόμενη αποστολή αρμάτων μάχης Leclerc.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Θα αποβληθεί από το ΝΑΤΟ;- Αυτή η συζήτηση μπορεί να ανοίξει σύντομα

Μακρόν για παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία: «Τίποτα δεν αποκλείεται»

gazzetta
gazzetta reader insider insider