Τριβιζάς: Όσο πιο σκληρή η πραγματικότητα τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη για αισιοδοξία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τριβιζάς: Όσο πιο σκληρή η πραγματικότητα τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη για αισιοδοξία
Αν κάτι μας διδάσκουν τα παραμύθια, αυτό είναι ότι μπορούμε να νικήσουμε τους δράκους που μας απειλούν και τους γίγαντες που μας δυναστεύουν, αναφέρει ο γνωστός συγγραφέας και εγκληματολόγος.

«Όσο πιο σκληρή η πραγματικότητα τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη για αισιοδοξία» απαντά ο συγγραφέας και εγκληματολόγος Ευγένιος Τριβιζάς στις ερωτήσεις που του έθεσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή την έλευση του νέου έτους. Κι αν κάτι χρειαζόμαστε για να αντέξουμε τις προκλήσεις του νέου έτους αυτό είναι αθρόες δόσεις παραμυθιού. «Αν κάτι μας διδάσκουν τα παραμύθια, αυτό είναι ότι μπορούμε να νικήσουμε τους δράκους που μας απειλούν και τους γίγαντες που μας δυναστεύουν».

Επιτρέπεται αισιοδοξία για το 2023;

Όχι μόνο επιτρέπεται. Επιβάλλεται. Η αισιοδοξία δεν έχει ιδιαίτερη χρησιμότητα όταν όλα βαίνουν καλώς. Μας είναι όμως απαραίτητη σε χαλεπούς καιρούς, ούτως ώστε να μη μας πτοούν οι δυσοίωνες προβλέψεις και να μη μας παραλύουν οι επερχόμενες αντιξοότητες. Όσο πιο σκληρή η πραγματικότητα, τόσο μεγαλύτερη η ανάγκη για αισιοδοξία.

Πόσο παραμύθι χρειαζόμαστε για ν' αντέξουμε τον καινούριο χρόνο;

Αθρόες δόσεις. Αν κάτι μας διδάσκουν τα παραμύθια, αυτό είναι ότι μπορούμε να νικήσουμε τους δράκους που μας απειλούν και τους γίγαντες που μας δυναστεύουν.

Τι μπορούμε ν' αφηγηθούμε στη νέα γενιά;

Ό,τι και να της αφηγηθούμε, δύσκολα θα εισακουστούμε. Προτιμότερο να αφουγκραστούμε προσεχτικά τι έχει να μας αφηγηθεί εκείνη και να το πάρουμε στα σοβαρά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Από το «no hire - no fire» στο κύμα απολύσεων στην Ελλάδα το β' εξάμηνο 2025

Πρόσληψη 1.490 διοικητικών υπαλλήλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση με μισθό από 5.010 ευρώ

Αγρο-φωτοβολταϊκά: Από Μάρτιο οι αιτήσεις – «Ζεστοί» οι παραγωγοί

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider