Βρετανία: Αύξηση αμυντικών δαπανών κατά 1,21 δισ. δολάρια μέσα στην επόμενη 2ετία

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βρετανία: Αύξηση αμυντικών δαπανών κατά 1,21 δισ. δολάρια μέσα στην επόμενη 2ετία
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ αναμένεται να ανακοινώσει μία αύξηση στον προϋπολογισμό του την άνοιξη, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Η Βρετανία θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες κατά 1,21 δισεκατομμύρια δολάρια και πλέον προκειμένου να αποφευχθούν μειώσεις στο πλαίσιο της πορείας του πληθωρισμού μέσα στην επόμενη διετία, όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα “The Telegraph”.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ αναμένεται να ανακοινώσει μία αύξηση στον προϋπολογισμό του την άνοιξη, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ειδικοί σε θέματα άμυνας εκτιμούν ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας για την περίοδο 2024/25 θα πρέπει να αυξηθεί στα 50,1 δισεκατομμύρια λίρες (60,39 δισεκατομμύρια δολάρια) από το σημερινό επίπεδο δαπανών των 48,6 δισεκατομμυρίων λιρών (58.58 δισεκατομμυρίων δολαρίων) προκειμένου να αποφευχθούν κινήσεις αναπροσαρμογής του πληθωρισμού, που παραμένει σε ποσοστό άνω του 10%.

Ο Χαντ δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε την ανάγκη αύξησης των αμυντικών δαπανών και επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει τον αμυντικό προϋπολογισμό σε ποσοστό τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ, όπως προβλέπεται από τη δέσμευση του Λονδίνου στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Το IRIS βγαίνει στην Ευρώπη - Άμεσες διασυνοριακές πληρωμές μόνο με αριθμό κινητού

Τέλος στα φθηνά μικροδέματα από τρίτες χώρες: Με «καπέλο» οι online παραγγελίες

Το νεύμα του Μητσοτάκη στον Καραμανλή - Η «χολή» για τη συνάντηση Τσίπρα-Γκίλφοϊλ - Μπελάδες για Ανδρουλάκη

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider