Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί την Τουρκία ότι «δεν θέλει στρατιωτικές επιχειρήσεις» στη βόρεια Συρία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί την Τουρκία ότι «δεν θέλει στρατιωτικές επιχειρήσεις» στη βόρεια Συρία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ξεκάθαρες με την Τουρκία σχετικά με τους κινδύνους των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη βορειοδυτική Συρία, μολονότι στηρίζουν το δικαίωμα της Άγκυρας στην αυτοάμυνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ξεκάθαρες με την Τουρκία σχετικά με τους κινδύνους των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη βορειοδυτική Συρία, μολονότι στηρίζουν το δικαίωμα της Άγκυρας στην αυτοάμυνα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

«Δεν θέλουμε να δούμε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοδυτική Συρία οι οποίες θα θέσουν τους αμάχους σε μεγαλύτερο κίνδυνο απ’ ό,τι είναι ήδη, θα θέσουν σε κίνδυνο τους στρατιώτες και το προσωπικό μας στη Συρία ή την αποστολή μας για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους», είπε ο Κίρμπι στους δημοσιογράφους.

Η Τουρκία έχει εντείνει τους βομβαρδισμούς και τις αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία τις τελευταίες εβδομάδες και σχεδιάζει μια χερσαία εισβολή εναντίον των Συροκούρδων μαχητών, τους οποίους αποκαλεί τρομοκράτες. Οι Κούρδοι της Συρίας συνιστούν τη ραχοκοκαλιά των SDF, των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, που στηρίζονται από τις ΗΠΑ.

«Δεν έχουμε αποδείξεις ότι το Ιράν παραδίδει πυραύλους στη Ρωσία»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν δει αποδείξεις ότι το Ιράν μετέφερε βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία για να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ουκρανίας, ανέφερε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Ο Τζον Κίρμπι, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου είπε στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ έχουν διαπιστώσει ότι η Τεχεράνη συνεχίζει να παραδίδει στη Ρωσία μη επανδρωμένα, τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη.

Για την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας, ο Κίρμπι είπε ότι «ξέρουμε πως δυσκολεύεται να συνεχίσει (την παραγωγή) με αυτούς τους ρυθμούς». «Ξέρουμε ότι (ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν) δυσκολεύεται να αναπληρώσει ειδικά τα πυρομαχικά ακριβείας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΟΗΕ: Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν 100άδες αμάχους τις πρώτες ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία

Τουρκία: Πανηγυρισμοί για τα F-16 από τις ΗΠΑ - Αίρονται οι περιορισμοί