Ουκρανία: Προειδοποιήσεις για έκτακτες διακοπές ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Προειδοποιήσεις για έκτακτες διακοπές ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα
Η Ρωσία άρχισε να πλήττει τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας τον Οκτώβριο, προκαλώντας μεγάλα μπλακάουτ σε διάφορες περιοχές.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου ηλεκτροδότησης της Ουκρανίας Ukrenergo προειδοποίησε απόψε ότι θα σημειωθούν έκτακτες διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα, λόγω των νέων ρωσικών πληγμάτων.

«Λόγω των συνεπειών των βομβαρδισμών (…) για να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ της παραγωγής και της κατανάλωσης, θα εφαρμοστεί ένα σύστημα εκτάκτων διακοπών σε όλες τις περιοχές της Ουκρανίας. Η ηλεκτρική ενέργεια θα παραχωρείται κατά προτεραιότητα στις βασικές υποδομές», ανακοίνωσε μέσω του Telegram η εταιρεία.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά υπό έλεγχο», πρόσθεσε η Ukrenergo.

Νωρίτερα, το Κίεβο ανέφερε ότι αναχαίτισε περισσότερους από 60 από τους σχεδόν 70 πυραύλους που εκτόξευσαν οι Ρώσοι.

Ωστόσο, «ορισμένες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως για κάποιο διάστημα» και «σε συνδυασμό με την παγωνιά που θα ενταθεί τις επόμενες 24 ώρες, αυτό θα οδηγήσει σε έλλειμμα του συστήματος», εξήγησε η εταιρεία.

Η επιχείρηση για την αποκατάσταση των βλαβών είναι σε εξέλιξη, διαβεβαίωσε η Ukrenergo.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παραδέχτηκαν ότι σημειώθηκε «ένα μαζικό πλήγμα με όπλα υψηλής ακρίβειας» γύρω στις 12 το μεσημέρι σήμερα, με στόχο θέσεις του ουκρανικού στρατού και ενεργειακές υποδομές που συνδέονται με τις ουκρανικές δυνάμεις.

Η Ρωσία άρχισε να πλήττει τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας τον Οκτώβριο, προκαλώντας μεγάλα μπλακάουτ σε διάφορες περιοχές. Την περασμένη Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι οι ρωσικές επιθέσεις σε αυτές τις υποδομές ήταν «αναπόφευκτες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρεμλίνο: Έρχονται αντίμετρα μετά το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο - «Δεν επηρεάζεται η επέμβαση στην Ουκρανία»