Λέκκας για Κακιά Σκάλα: Κατολίσθηση μπορεί να συμβεί ακόμα και λόγω διέλευσης ενός φορτηγού

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Λέκκας για Κακιά Σκάλα: Κατολίσθηση μπορεί να συμβεί ακόμα και λόγω διέλευσης ενός φορτηγού
Σύμφωνα με τον Καθηγητή Γεωλογίας του ΕΚΠΑ, το πρόβλημα στην περιοχή υπάρχει επί χιλιάδες χρόνια και οφείλεται στην ποιότητα των πετρωμάτων.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε το Σάββατο ο Καθηγητής Γεωλογίας του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας, αναφορικά με την κατολίσθηση βράχων στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Αθηνών, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Όπως είπε ο κ. Λέκκας, σύμφωνα με το ant1news.gr, «το πρόβλημα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας υπάρχει επί χιλιάδες χρόνια. Οφείλεται στην ποιότητα των πετρωμάτων και τις συνθήκες, που οδηγούν σε αυξημένο κατολισθητικό κίνδυνο, ο οποίος αυξάνει όταν έχουμε μια κακοκαιρία, έναν σεισμό ή σε ακραία περίπτωση ακόμη και όταν περνάει από κάτω ένα φορτηγό».

«Η λύση είναι τα τεχνικά έργα, όπως οι φράχτες εγκλωβισμού, τα σύρματα που συγκρατούν τους βράχους όταν αποκολλιούνται, για να μην πέφτουν στον δρόμο. Αυτοί οι φράχτες παγίδευσης αστόχησαν στην συγκεκριμένη περίπτωση και δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τους βράχους των 20.000 κυβικών μέτρων», παρατήρησε ο Καθηγητής του ΕΚΠΑ.

Ο κ. Λέκκας τόνισε πως «απαιτείται τακτικός έλεγχος και επιθεώρηση στα έργα και στους φράχτες παγίδευσης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποιοι μοιράστηκαν τις επιδοτήσεις - Δείτε online τα ονόματα και τα ποσά των δικαιούχων 

Ταμείο Ανάκαμψης: Πώς ανακατεύεται η τράπουλα στα έργα και ορόσημα - Στο τραπέζι οι εναλλακτικές

Υπεράκτια αιολικά: Αγνοείται το Εθνικό Πρόγραμμα – Τρία κέρδη αν η Ελλάδα μπει στον επενδυτικό «χάρτη»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider