Bloomberg: Η Ρωσία θα απαγορεύσει την πώληση πετρελαίου σε τιμή πλαφόν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Η Ρωσία θα απαγορεύσει την πώληση πετρελαίου σε τιμή πλαφόν
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, σύντομα η Μόσχα θα παρουσιάσει το σχετικό προεδρικό διάταγμα. Την ίδια ώρα, σε αδιέξοδο βρίσκονται οι ευρωπαϊκές συνομιλίες για τον περιορισμό των τιμών του ρωσικού πετρελαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:03

Το Κρεμλίνο συντάσσει ένα προεδρικό διάταγμα που θα απαγορεύει στις ρωσικές εταιρείες και σε όλους όσους αγοράζουν και εμπορεύονται το πετρέλαιο της χώρας, να το πωλούν σε οποιονδήποτε συμμετέχει σε ανώτατο όριο τιμών (πλαφόν), σύμφωνα με ένα άτομο με γνώση του θέματος. Όπως αναφέρει το Bloomberg, το διάταγμα θα απαγορεύσει τις συναλλαγές, τόσο με εταιρείες, όσο και με χώρες που εντάσσονται στον μηχανισμό ανώτατου ορίου τιμών, ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο το συγκεκριμένο άτομο, χωρίς να δώσει ακριβή ορισμό του πώς θα οριστεί η συμμετοχή σε έναν τέτοιο μηχανισμό.

Πάντως, αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι ότι ουσιαστικά θα απαγόρευε κάθε αναφορά σε ανώτατο όριο τιμής στα συμβόλαια για το ρωσικό αργό πετρέλαιο ή τα προϊόντα του και θα απαγόρευε τις φορτώσεις που προορίζονται για οποιεσδήποτε χώρες υιοθετούν τους περιορισμούς, σύμφωνα με το πρόσωπο, που ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή το θέμα δεν έχει προς το παρόν αναφερθεί δημόσια.

Ευρωπαϊκό αδιέξοδο

Παράλληλα όπως έγινε γνωστό, διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέκοψαν τις συνομιλίες για τον περιορισμό των τιμών του ρωσικού πετρελαίου, καθώς η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής αντιτάχθηκαν σε μια πρόταση που θεωρούν πολύ γενναιόδωρη προς τη Μόσχα. Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες περίμεναν να φτάσουν σε συμφωνία το βράδυ της Παρασκευής, αλλά οι θέσεις παρέμειναν αμετακίνητες και οι συνομιλίες αναβλήθηκαν για τη Δευτέρα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider