Παρίσι: Διεθνής διάσκεψη διοργανώνεται στις 13 Δεκεμβρίου για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρίσι: Διεθνής διάσκεψη διοργανώνεται στις 13 Δεκεμβρίου για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία
Οι δύο ιθύνοντες αντάλλαξαν επίσης απόψεις για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τις ουκρανικές αντεπιθέσεις και με την ευκαιρία αυτή ο Μακρόν διαβεβαίωσε τον Ουκρανό πρόεδρο πως θα έχει την βοήθεια της Γαλλίας.

Την διοργάνωση διεθνούς διάσκεψης στις 13 Δεκεμβρίου στο Παρίσι με στόχο την παροχή βοήθειας προς την Ουκρανία για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά τις ρωσικές επιθέσεις κατά υποδομών παροχής ηλεκτρισμού και νερού ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Όπως ανακοινώθηκε από το Ελιζέ οι δύο ιθύνοντες αντάλλαξαν επίσης απόψεις για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τις ουκρανικές αντεπιθέσεις και με την ευκαιρία αυτή ο Μακρόν διαβεβαίωσε τον Ουκρανό πρόεδρο πως θα έχει την βοήθεια της Γαλλίας, κυρίως σε ό,τι αφορά τον τομέα της αεράμυνας.

Οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ουκρανίας συζήτησαν επίσης για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά την απόφαση της Μόσχας να μην εφαρμόσει την συμφωνία που είχε υπάρξει αναφορικά με τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών. Τέλος σε ό,τι αφορά την ρωσική προπαγάνδα περί κατασκευής «βρώμικης βόμβας» από το Κιέβο ο Γάλλος πρόεδρος χαιρέτισε τη στάση της Ουκρανίας η οποία δήλωσε ότι σέβεται πλήρως τις συμφωνίες που έχει υπογράψει και δέχθηκε να υποστεί διεθνή έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Βαμμένα με αίμα τα χέρια του Πούτιν - Να αποβληθεί η Ρωσία από την G20

Μακρόν και Σούνακ συμφώνησαν να προετοιμάσουν μια διμερή σύνοδο κορυφής για το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider