Καλαφάτης: Η προκλητική ρητορική Ερντογάν δεν επηρεάζει ούτε το εσωτερικό της Τουρκίας, ούτε μπορεί να τρομοκρατήσει τη χώρα μας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καλαφάτης: Η προκλητική ρητορική Ερντογάν δεν επηρεάζει ούτε το εσωτερικό της Τουρκίας, ούτε μπορεί να τρομοκρατήσει τη χώρα μας
ο 2023 κυνηγά και κάνει απρόβλεπτο τον Ερντογάν», ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

«Το 2023 κυνηγά και κάνει απρόβλεπτο τον Ερντογάν», ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» μιλώντας για τη στάση του Τούρκου προέδρου απέναντι στην Ελλάδα.

«Η αναθεωρητική, η διεκδικητική στρατηγική της γείτονος ξεκίνησε το 1973, στα πενηντάχρονα της Τουρκικής Δημοκρατίας και ότι έκτοτε συνεχίζεται με αλλεπάλληλες, διευρύνσεις και αναβαθμίσεις των αυθαίρετων διεκδικήσεων της. Σε ένα χρόνο, το 2023, θα έχουν τα εκατοντάχρονα και ο Ερντογάν θα ήθελε να ξεπεράσει τον Κεμάλ. Την ίδια ωστόσο χρονιά τελειώνει ο πολιτικός του χρόνος και προφανώς τρομοκρατείται από όσα μπορεί να ακολουθήσουν. Θα ήθελε είτε να μην γίνουν εκλογές είτε να μεσολαβήσει κάτι που θα ανέτρεπε τις δημοσκοπήσεις. Ενώ, ωστόσο, επιδόθηκε σε μια προκλητική ρητορική, δεν καταφέρνει ούτε να επηρεάσει το εσωτερικό, ούτε να τρομοκρατήσει τη χώρα μας. Ίσως λοιπόν, δεν ξέρει ακόμη τι τελικά θα κάνει. Σίγουρα, όμως, το ‘23 κυνηγά και κάνει απρόβλεπτο τον Ερντογάν», διευκρίνισε ο κ. Καλαφάτης. Προόσθεσε δε ότι «εάν θέλει ο Τούρκος Πρόεδρος να γράψει κάτι μεγάλο και σπουδαίο έχει μια και μόνο δυνατότητα: Να πάρει το Διεθνές Δίκαιο παραμάσχαλα και νά 'ρθεί να χτίσουμε μια νέα σχέση, ειρήνης, συνεργασίας και φιλίας».

Σε ό,τι αφορά την ενεργειακή κρίση σημείωσε ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο του τις συνέπειες της κρίσης στις τσέπες του κόσμου και είναι, έστω και τώρα η ώρα της Ευρώπης, ενώ «είναι απόφαση μας -και το τόνισε πολλές φορές ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- να εξαντλήσουμε και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ για τη στήριξη των πιο αδύναμων».

Σχετικά με το πρόγραμμα 30+ έργων ότι προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και «στόχος μας είναι η Θεσσαλονίκη του 2030 να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης ως μια σύγχρονη περιφερειακή πόλη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider