Κίνα για δηλώσεις Μπάιντεν: «Κατάφωρη παραβίαση» των διπλωματικών δεσμεύσεων της Ουάσινγκτον

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κίνα για δηλώσεις Μπάιντεν: «Κατάφωρη παραβίαση» των διπλωματικών δεσμεύσεων της Ουάσινγκτον
«Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της σημαντικής δέσμευσης των Ηνωμένων Πολιτειών να μην υποστηρίξουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν, δήλωσε η Μάο Νονγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ.

Η Κίνα κατήγγειλε ως «κατάφωρη παραβίαση» των διπλωματικών δεσμεύσεων της Ουάσινγκτον τις δηλώσεις του Aμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έδωσε την διαβεβαίωση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υπερασπισθούν την Ταϊβάν σε περίπτωση κινεζικής επέμβασης.

«Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της σημαντικής δέσμευσης των Ηνωμένων Πολιτειών να μην υποστηρίξουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν. Στέλνει σοβαρό, αρνητικό μήνυμα (υποστήριξης) προς τις αυτονομιστικές δυνάμεις που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία της Ταϊβάν», δήλωσε η Μάο Νονγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Κίνα επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να απαντήσει σε ενέργειες που διαιρούν την χώρα, είπε η εκπρόσωπος. «Πρόθεσή μας είναι να κάνουμε το καλύτερο στην προσπάθεια για ειρηνική επανένωση. Την ίδια στιγμή, δεν θα ανεχθούμε οποιαδήποτε ενέργεια έχει ως στόχο την απόσχιση».

Η εκπρόσωπος κάλεσε τις ΗΠΑ να διαχειρισθούν τα θέματα που σχετίζονται με την Ταϊβάν «προσεκτικά και όπως αρμόζει» και να μην στέλνουν «λάθος μηνύματα» προς τις αυτονομιστικές δυνάμεις της Ταϊβάν, προειδοποιώντας την Ουάσινγκτον για τον κίνδυνο σοβαρής βλάβης των αμερικανοσινικών σχέσεων και της ειρήνης στα Στενά της Ταϊβάν.

«Δεν υπάρχει παρά μία Κίνα στο κόσμο, η Ταϊβάν αποτελεί μέρος της Κίνας και η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είναι η μόνη νόμιμη κυβέρνηση της Κίνας», κατέληξε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τεκτονικές αλλαγές στην αγορά εργασίας: Ποια επαγγέλματα καταργεί «αθόρυβα» η Τεχνητή Νοημοσύνη

Σε εκκρεμότητα το αγροτικό - Πράσινες και γαλάζιες κουμπαριές - Στου Καραβίτη με Πιερρ

Απάτες με επιστροφές ΦΠΑ ερευνούν οι «ράμπο» της ΑΑΔΕ - Χάθηκαν 73,5 δισ. ευρώ την τελευταία 15ετία

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider