Προσωπικός Γιατρός: Πάνω από 2,5 εκατ. πολίτες έκαναν εγγραφή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσωπικός Γιατρός: Πάνω από 2,5 εκατ. πολίτες έκαναν εγγραφή
Μεγάλη η συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών για εγγραφή στην πλατφόρμα του Προσωπικού Γιατρού.

Ο «Προσωπικός Γιατρός» έχει ανοίξει και οι πολίτες που έχουν σπεύσει για να εγγραφούν ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια, σύμφωνα με τον Άκη Σκέρτσο.

«Ήδη περισσότεροι από 2,5 εκ. πολίτες έχουμε επιλέξει τον προσωπικό μας γιατρό, τον ατομικό σύμβουλο υγείας που μπορεί να έχει πλέον δωρεάν κάθε Έλληνας και Ελληνίδα για να παρακολουθούμε την υγεία μας σε τακτική βάση», σημειώνει σε ανάρτηση του ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι από την 1η Οκτωβρίου ενεργοποιείται για όσους εγγραφούν και η πλατφόρμα των ψηφιακών ραντεβού ώστε η επίσκεψη στο γιατρό μας να γίνεται ακόμη πιο εύκολα, χωρίς ταλαιπωρία και ουρές.

«Το θετικό κεκτημένο της ψηφιακής εμβολιαστικής εκστρατείας αξιοποιείται και επεκτείνεται και σε άλλες υπηρεσίες του πολύτιμου εθνικού συστήματος υγείας. Επενδύουμε στην πρωτοβάθμια υγεία και την πρόληψη για να έχουμε καλύτερη ατομική και δημόσια υγεία όλοι μας» πρόσθεσε.

Εγγραφή σε προσωπικό ιατρό

Όσοι πολίτες δεν το έχουν κάνει μόνοι τους μπορούν να μεταβαίνουν ήδη στα φαρμακεία για να εγγραφούν στη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Η εγγραφή για τον πολίτη θα είναι δωρεάν, ενώ οι τρεις τρόποι εγγραφής στο σύστημα προσωπικού γιατρού είναι οι ακόλουθοι:

  1. μέσω της πλατφόρμας εγγραφής σε προσωπικό γιατρό (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p), όπου η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς taxisnet και τον ΑΜΚΑ του πολίτη.
  2. αυτοπροσώπως σε δομή υγείας Π.Φ.Υ. ή σε προσωπικό γιατρό, φέροντας μαζί του, τον ΑΜΚΑ του και προς απλή επίδειξη, έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. Δελτίο Ταυτότητας) ή φωτοαντίγραφο.
  3. μέσω φαρμακείων

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες πληρωμές ύψους 11,6 εκατ. ευρώ σε αγρότες - Οι δικαιούχοι

«Βόμβα» για Google: Πληρώνει «τεράστια ποσά» για την «πρωτιά» ως μηχανή αναζήτησης

ΕΕ: Τέλος στη διευκόλυνση της έκδοσης βίζας για τους Ρώσους

gazzetta
gazzetta reader insider insider