Yπέρ ενός γενικού πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου η Υπ. Ενέργειας του Βελγίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Yπέρ ενός γενικού πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου η Υπ. Ενέργειας του Βελγίου
«Είμαστε υπέρ ενός γενικού πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου» διαμηνύει η υπουργός Ενέργεια του Βελγίου.

Την επιβολή ενός γενικού πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου ζητά η Υπουργός Ενέργειας του Βελγίου, Τίνε Βαν ντε Στράτεν προσερχόμενη στο έκτακτο συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στις Βρυξέλλες.

«To πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο δεν αρκεί, χρειάζεται ένα πλαφόν σε όλο το φυσικό αέριο (από παντού) για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τους λογαριασμούς μας και για να μειώσουμε τις τιμές στην ενέργεια. Γι' αυτό το λόγο είμαστε υπέρ ενός γενικού πλαφόν», ανέφερε η ΥΠΕΝ του Βελγίου.

Την ανάγκη για άμεσες ευρωπαϊκές αποφάσεις στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων εξήρε από την πλευρά του νωρίτερα, ο Έλληνας υπ. Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Σήμερα το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ευρώπης καλείται να λάβει αποφάσεις για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι σε μια πρωτοφανή ενεργειακή κρίση, που πλήττει την Ευρώπη. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, είτε θα καταφέρουμε να εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, είτε θα παραδοθούμε στις επιδιώξεις και στους εκβιασμούς αυταρχικών ηγετών. Η Ευρώπη πρέπει να λάβει αποφάσεις τώρα» ήταν τα λόγια του κ. Σκρέκα, κατά την προσέλευσή του στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider