Γαλλία: Αντιμέτωπη η χώρα με ξηρασία ιστορικών διαστάσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Αντιμέτωπη η χώρα με ξηρασία ιστορικών διαστάσεων
Νέο κύμα καύσωνα άρχισε να σαρώνει τη χώρα. Κατά μέσο όρο, λιγότερο από 1 εκατοστό βροχής έπεσε στη Γαλλία τον Ιούλιο.

Η Γαλλία ετοιμάζεται για έναν τέταρτο καύσωνα αυτό το καλοκαίρι, καθώς η χειρότερη ξηρασία που έχει καταγραφεί άφησε χωριά χωρίς πόσιμο νερό, ενώ οι αγρότες προειδοποίησαν για διαφαινόμενη έλλειψη γάλακτος το χειμώνα.

Όπως αναφέρει το Reuters, το γραφείο της Πρωθυπουργού Ελίζαμπεθ Μπορν έχει δημιουργήσει μια ομάδα κρίσης για την αντιμετώπιση της ξηρασίας, που ανάγκασε πολλά χωριά να βασίζονται στην παράδοση νερού με υδροφόρες. Επίσης η κατάσταση ώθησε την κρατική επιχείρηση κοινής ωφελείας EDF να περιορίσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα πυρηνικά εργοστάσια. Σε δεινή θέση, επίσης, έχουν περιέλθει οι καλλιέργειες σε αρκετές περιοχές.

Οι θερμοκρασίες αναμένονταν να φτάσουν τους 37 βαθμούς Κελσίου στα νοτιοδυτικά την Κυριακή, πριν ο ζεστός αέρας εξαπλωθεί βόρεια στις αρχές της εβδομάδας.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία Meteo France, δήλωσε ότι ήταν η χειρότερη ξηρασία από τότε που ξεκίνησαν τα αρχεία της το 1958 και ότι η ξηρασία αναμένεται να επιδεινωθεί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του μήνα. Κατά μέσο όρο, λιγότερο από 1 εκατοστό βροχής έπεσε στη Γαλλία τον Ιούλιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider