Ταϊβάν: Τουλάχιστον 22 παραβιάσεις από μαχητικά της Κίνας - Σε υψηλή επιφυλακή η χώρα 

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ταϊβάν: Τουλάχιστον 22 παραβιάσεις από μαχητικά της Κίνας - Σε υψηλή επιφυλακή η χώρα 
Mερικοί από τους 11 βαλλιστικούς πυραύλους Dongfeng που εκτόξευσε ο κινεζικός στρατός στη διάρκεια των ασκήσεων της Πέμπτης, είναι πιθανό να πέρασαν πάνω από την Ταϊβάν.

Τουλάχιστον 22 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου της Ταϊβάν έχουν σημειωθεί από μαχητικά αεροπλάνα της Κίνας, στο πλαίσιο των μεγαλύτερων στρατιωτικών ασκήσεων που κάνει το Πεκίνο κοντά στο νησί στον απόηχο των αντιδράσεων της Κίνας για την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊπέι.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) πως 22 πολεμικά αεροπλάνα της Κίνας μπήκαν στην ζώνη αεράμυνας της χώρας. Παράλληλα, γνωστοποίησε πως η Ταϊβάν παραμένει σε υψηλή αμυντική επιφυλακή.

Το Πεκίνο έχει ξεκινήσει από σήμερα και έως την Κυριακή μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις με επίκεντρο θαλάσσιες περιοχές στα ανοιχτά της Ταϊβάν, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα ισχύος εν μέσω της έντασης στις σχέσεις με την Ουάσινγκτον για την κυριαρχία της Ταϊβάν, στο πλαίσιο του One China (το δόγμα που αναγνωρίζει ως κράτος μόνο τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και όχι την Ταϊβάν).

Από την πλευρά της, η Ιαπωνία ανέφερε πως μερικοί από τους 11 βαλλιστικούς πυραύλους Dongfeng που εκτόξευσε ο κινεζικός στρατός στη διάρκεια των ασκήσεων της Πέμπτης, είναι πιθανό να πέρασαν πάνω από την Ταϊβάν, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στα χρονικά και το οποίο θέτει προβληματισμούς για την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Μεταφορών της Ταϊβάν ανακοίνωσε πως οι θαλάσσιες μεταφορές δεν διαταράζονται λόγω των ασκήσεων της Κίνας, ενώ πρόσθεσε πως οι πτήσεις προς τη χώρα συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στήριξη NATΟ στην Πελόζι για την Ταϊβάν - «Δεν υπάρχει λόγος για υπερβολές από την Κίνα»

Η Κίνα ξεκίνησε τα στρατιωτικά γυμνάσια - H Ταϊβάν «προετοιμάζεται για πόλεμο χωρίς να επιδιώκει πόλεμο»

Στην ιαπωνική ΑΟΖ προσγειώθηκαν 5 βαλλιστικοί πύραυλοι της Κίνας

gazzetta
gazzetta reader insider insider