Καλαφάτης: Εξαντλούμε τα περιθώρια για να στηρίζουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας και τη μεσαία τάξη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καλαφάτης: Εξαντλούμε τα περιθώρια για να στηρίζουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας και τη μεσαία τάξη
Κάθε ευρώ το οποίο εξοικονομείται θα διοχετεύεται για να στηρίζει, να δίνει "ανάσα" στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, αναφέρει ο υφυπ. Εσωτερικών.

«Είναι υποχρέωσή μας να εξαντλήσουμε τα περιθώρια για να στηρίξουμε όσο γίνεται περισσότερο τους ευάλωτους συμπολίτες μας και τη μεσαία τάξη» τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

«Κάθε ευρώ το οποίο εξοικονομείται θα διοχετεύεται για να στηρίζει, να δίνει "ανάσα" στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας και τη μεσαία τάξη» ανέφερε ο κ. Καλαφάτης, επισημαίνοντας ότι αυτό αποτελεί δέσμευση, ενώ πρόσθεσε ότι η παρούσα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «δεν θα αφήσει ούτε έναν συμπολίτη μας πίσω», λαμβάνοντας όμως υπ' όψιν και τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Όσον αφορά στην επιδότηση του ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο υφυπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι διατέθηκαν ήδη 3,5 δισ. ευρώ και επιπλέον 300 εκατομμύρια για το power pass, τονίζοντας ότι έχουμε «απόλυτη ενσυναίσθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πάρα πολλοί από τους συμπολίτες μας».

Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε στις προ ημερών ανακοινώσεις για το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζοντας «σημαντικό» το γεγονός ότι χωροθετήθηκε στη δυτική πλευρά της πόλης και συγκεκριμένα στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, απέναντι από τα Νοσοκομεία Παπαγεωργίου και το 424, δημιουργώντας στην περιοχή «ένα σύμπλεγμα δομών υγείας». Σχολιάζοντας δε, τις εξελίξεις για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ επισήμανε ότι το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο τελείωσε «σε χρόνο ρεκόρ» συγκριτικά με αντίστοιχες διαδικασίες που «απαιτούν συνήθως διπλάσιο και τριπλάσιο χρόνο».

Αναφερόμενος, τέλος, στην πρωτοβουλία καταπολέμησης του bullying μέσω της «Σχολικής Διαμεσολάβησης», ο κ. Καλαφάτης, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι ουσιαστικά είναι μια εκπαίδευση που γίνεται από ειδικούς επιστήμονες προς τους διευθυντές εκπαίδευσης και είναι ένα μέρος της «απάντησης που οφείλουμε να δώσουμε στο bullying».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider