Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο μιλά για δεκάδες βομβαρδισμούς των Ρώσων, σε ανατολή και βορρά 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο μιλά για δεκάδες βομβαρδισμούς των Ρώσων, σε ανατολή και βορρά 
Πάνω από 20 πύραυλοι χτύπησαν στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στην πόλη του Ζιτόμιρ, σκοτώνοντας 1 στρατιώτη.

Δεκάδες πύραυλοι της Ρωσίας έπληξαν περιοχές στα ανατολικά και βόρεια της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών βρίσκεται μπήκε στον πέμπτο μήνα διεξαγωγής του.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Λβιβ, Μαξίμα Κοζίτσκι, ανέφερε πως 6 πύραυλοι από τη Μαύρη Θάλασσα χτύπησαν το Σάββατο την περιοχή του Γιαβόριν, με 4 από αυτούς να βρίσκουν τους στόχους του και 2 αναχαιτίζονται.

Ο Βιτάλι Μπουνέσκο, κυβερνήτης του Ζιτόμιρ στα νότια της Ουκρανίας, είπε πως πάνω από 20 πύραυλοι χτύπησαν στρατιωτική εγκατάσταση κοντά στην πόλη του Ζιτόμιρ, σκοτώνοντας 1 στρατιώτη.

Στο Τσερνίχιβ, στα βόρεια της Ουκρανίας, η μικρή πόλη της Ντέσνα βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρών βομβαρδισμών, χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί θύματα. Όπως σημειώνει το Reuters, στην Ντέσνα βρίσκεται κέντρο εκπαίδευσης του ουκρανικού πεζικού.

Η Μόσχα αποσύρει στρατηγούς από το μέτωπο, λέει η Βρετανία

Σημειώνεται πως το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ισχυρίζεται πως η Ρωσία έχει αποσύρει 7 στρατηγούς της που πιθανά είχαν σημαντικό ρόλο στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, μέσα στις τελευταίες εβδομάδας.

Όπως αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, «από την αρχή του πολέμου, η ρωσική στρατιωτική ηγεσία έχει αποσύρει 7 στρατηγούς που έπαιζαν σημαντικό ρόλο στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία».

Σύμφωνα με το Reuters, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν διαταχθεί να αποσυρθούν από την καίριας σημασίας πόλη της Σεβεροντονιέτσκ, όπου οι ενισχύονται οι δυνάμεις της Μόσχας.

Τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στη στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα στη στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ στη δυτική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κυβερνήτης της Λβιβ Μαξίμ Κοζίτσκι.

Έξι πύραυλοι ερρίφθησαν από την Μαύρη Θάλασσα, τέσσερις έπληξαν την στρατιωτική βάση ενώ δύο αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν προτού πλήξουν τον στόχο τους, διευκρίνισε ο Κοζίτσκι.

Πλήγμα στην στρατιωτική βάση εκπαίδευσης κοντά στην Γιαβορίβ τον Μάρτιο προκάλεσε τον θάνατο 35 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 130, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τζόνσον για Ουκρανία: Φοβάμαι πως θα αναγκαστεί σε μια αρνητική συμφωνία για ειρήνη

Ξεπέρασαν τους 44.000 οι πρόσφυγες από την Ουκρανία στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider