Ρέθυμνο: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 247.798,32 ευρώ για την ενίσχυση των «πράσινων» τρόπων μετακίνησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρέθυμνο: Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 247.798,32 ευρώ για την ενίσχυση των «πράσινων» τρόπων μετακίνησης
Στο Δήμο Αγίου Βασιλείου, επιδιώκεται η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών οχημάτων.

Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 247.798,32 ευρώ για το Δήμο Αγίου Βασιλείου με στόχο την ενίσχυση των «πράσινων» τρόπων μετακίνησης. Η χρηματοδότηση αφορά σε πρόταση η οποία είχε υποβληθεί από τη δημοτική αρχή στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στo πλαίσιo της πρόσκλησης «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας».

Πρόκειται για μια ακόμα δράση που επιβάλει σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη, ο στρατηγικός σχεδιασμός αειφόρου ανάπτυξης του Δήμου, σχετικά με την εύκολη μετακίνηση δημοτών και επισκεπτών αλλά και την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Η δράση αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αυτόματης ελεύθερης χρήσης 30 ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού.

Πρόκειται για την εγκατάσταση ενός πλήρως αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα δίδει στους δημότες και τους επισκέπτες του δήμου, την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου (Πλακιά, Αγιά Γαλήνη και Σπήλι). Τα ποδήλατα, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα τοποθετηθούν σε σταθμούς αυτόματης φόρτισής τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος - φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.

Στο Δήμο Αγίου Βασιλείου, όπως επισημαίνεται από τη δημοτική αρχή, επιδιώκεται η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών οχημάτων, το οποίο σε συνέργεια με τις λοιπές παρεμβάσεις (εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών για τις υπηρεσίες μικροκινητικότητας, έξυπνες κάρτες χρηστών, πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων κ.α.) θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση των μετακινήσεων χωρίς περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έργα 1.468.000 ευρώ για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε Ρεθύμνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider