Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης για το «φακελάκι» στην Θεσσαλονίκη - Τρεις συλλήψεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης για το «φακελάκι» στην Θεσσαλονίκη - Τρεις συλλήψεις
Ο αντιδήμαρχος - λογιστής, κατά πληροφορίες, υποστηρίζει ότι τα προσημειωμένα που εισπράχθηκαν από τον βοηθό του, ήταν η αμοιβή του και αρνείται την κατηγορία.

Τελευταία ενημέρωση: 15:17

Την παραίτηση του υπέβαλε ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Αβαρλής, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση με «φακελάκι».

Πριν από λίγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του μέχρι πρότινος συνεργάτη του.

«Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάνει αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Αβαρλής με αφορμή δικαστική εμπλοκή για ιδιωτική του υπόθεση», αναφέρεται λιτά στην ανακοίνωση.

Τρεις συλλήψεις

Κακουργηματική ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και εκβίαση, άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος της εφοριακού και των δύο λογιστών, που συνελήφθησαν ύστερα από επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για εμπλοκή σε υπόθεση με «φακελάκι». Οι τρεις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε Ειδικό Ανακριτή και μέχρι να απολογηθούν θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Η υπόθεση ερευνήθηκε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη φαρμακείων. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ποσό, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που φέρονται να εισέπραξαν οι κατηγορούμενοι είναι 1000 ευρώ, αλλά, όπως περιγράφεται στην ίδια δικογραφία, φαίνεται πως είχαν αξιώσει περισσότερα χρήματα προκειμένου να «κλείσουν» φορολογική υπόθεση καταγγέλλοντος.

Όπως έγινε γνωστό, εκτός από την υπόθεση αυτή, οι διωκτικές Αρχές ερευνούν την εμπλοκή τους σε τυχόν άλλες υποθέσεις δωροληψίας.

Για είσπραξη νόμιμης αμοιβής του γραφείου τους, κάνουν λόγο οι λογιστές

Για είσπραξη νόμιμης αμοιβής του γραφείου τους, κάνουν λόγο - διά της συνηγόρου τους- οι δύο λογιστές που συνελήφθησαν, μαζί με μία εφοριακό, για εμπλοκή σε υπόθεση με «φακελάκι», έπειτα από καταγγελία φαρμακοποιού.

«Δεν είχαμε καμία πρόθεση χρηματισμού» φαίνεται να είναι η υπερασπιστική τους γραμμή, την οποία θα αναπτύξουν και ενώπιον του Ειδικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκαν να απολογηθούν το προσεχές Σάββατο.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ και GRTIMES

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με πυροβολισμούς στις Συκιές - Τρεις συλλήψεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider