Δεν αναμένεται ουκρανική αντεπίθεση πριν από τα μέσα Ιουνίου - Χρειάζεται συστήματα πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν αναμένεται ουκρανική αντεπίθεση πριν από τα μέσα Ιουνίου - Χρειάζεται συστήματα πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών
Ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα πως η χώρα του χρειάζεται συστήματα πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών (MLRS) προκειμένου να αμυνθεί απέναντι στους ρωσικούς πυραύλους κρουζ.

Η Ουκρανία δεν είναι πιθανό να εξαπολύσει αντεπίθεση στον πόλεμο της με τη Ρωσία πριν από τα μέσα Ιουνίου, όταν ελπίζει ότι θα έχει λάβει περισσότερα όπλα από τους συμμάχους της, δήλωσε σήμερα ένας σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πολιτικός σύμβουλος Ολεκσίι Αρεστόβιτς είπε επίσης πως δεν περιμένει ότι η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία θα έχει οποιαδήποτε "σημαντικά αποτελέσματα" έως τις 9 Μαΐου, όταν η Ρωσία γιορτάζει τη νίκη της απέναντι στη ναζιστική Γερμανία στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Αρεστόβιτς είπε πως συνεχίζονται οι μάχες στη χαλυβουργία Αζοφστάλ όπου έχουν οχυρωθεί Ουκρανοί μαχητές και άμαχοι στην πόλη Μαριούπολη αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Στο μεταξύ, ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα πως η χώρα του χρειάζεται συστήματα πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών (MLRS) προκειμένου να αμυνθεί απέναντι στους ρωσικούς πυραύλους κρουζ.

Ο στρατηγός Βαλέριι Ζαλούζνιι είπε, αφού ενημέρωσε τον αρχηγό του επιτελείου των ΗΠΑ, τον στρατηγό Μαρκ Μάιλι για την κατάσταση στην Ουκρανία, πως η Ρωσία επανέλαβε τα πλήγματα με πυραύλους κρουζ.

"Ως εκ τούτου, το θέμα του εφοδιασμού της Ουκρανίας με συστήματα πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών όπως M142 HIMARS και M142 HIMARS είναι κρίσιμης σημασίας", είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανία: Το Κρεμλίνο αρνείται ότι ρωσικά στρατεύματα έχουν εισέλθει στο Αζοφστάλ

Μισέλ: Υπέρ της κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων και διάθεσής τους για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας

Κίεβο: Η Ρωσία «προσπαθεί να αφανίσει» τις ουκρανικές δυνάμεις στο Αζοφστάλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider