Βασιλακόπουλος: Η επέκταση της ισχύος των πιστοποιητικών γίνεται για να λειτουργήσει καλύτερα η αγορά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βασιλακόπουλος: Η επέκταση της ισχύος των πιστοποιητικών γίνεται για να λειτουργήσει καλύτερα η αγορά
Αντίθετος με την επέκταση της χρονικής διάρκειας των πιστοποιητικών δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Αντίθετος με την επέκταση της χρονικής διάρκειας των πιστοποιητικών δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθώς όπως ανέφερε «τα πιστοποιητικά, πάνε να γίνουν, μηχανισμός χαλάρωσης για να λειτουργήσει καλύτερα η αγορά».

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Βασιλακόπουλος σημείωσε πως αντιλαμβάνεται την επέκταση της χρονικής διάρκειας του πιστοποιητικού εμβολιασμού καθώς η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού δεν έχει αποφασίσει ακόμα τη χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου στον γενικό πληθυσμό. «Όταν ακολουθήσουμε τους Αμερικανούς του FDA και του CDC νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να επανεξεταστεί», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Εν συνεχεία, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε πως «η ανοσία που αφήνει η Όμικρον είναι πολύ μικρότερης χρονικής διάρκειας, 1 με 2 μήνες. Έχουμε πολλές επαναμολύνσεις… Άρα η επέκταση του πιστοποιητικού νοσήσεις στο εξάμηνο δεν γίνεται με κριτήριο την υγειονομικά πλήρη προστασία του εμβολιαζόμενου, αλλά την απροβλημάτιστη λειτουργία της εστίασης».

Παράλληλα, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι οι άνω των 50 εμβολιάζονται στις ΗΠΑ με τέταρτη δόση, δηλαδή 4 μήνες μετά την τρίτη. «Τώρα πρέπει να εμβολιάσουμε τους πιο ευάλωτους να δοθεί τώρα η τέταρτη δόση για τους άνω των 60 ή άνω των 50. Να δοθεί το δικαίωμα σε όσους θέλουν να εμβολιαστούν προληπτικά, να μην απαγορεύεται».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: Στο «τραπέζι» σήμερα άρση μέτρων και 4η δόση του εμβολίου

Κορονοϊός: 18.425 νέα κρούσματα, 62 θάνατοι και 365 διασωληνωμένοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider