Άνοιξε και πάλι η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ» για τις εκκρεμείς αιτήσεις

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Άνοιξε και πάλι η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ» για τις εκκρεμείς αιτήσεις
Οι αιτήσεις σε εκκρεμότητα αφορούν σε μονοκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα.

Άνοιξε εκ νέου το απόγευμα της Δευτέρας η ψηφιακή πλατφόρμα του «Εξοικονομώ 2021», μόνο για όσους πολίτες ξεκίνησαν τη διαδικασία αλλά λόγω τεχνικών προβλημάτων του συστήματος δεν προχώρησαν σε οριστική υποβολή της αίτησης για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Οι αιτήσεις σε εκκρεμότητα αφορούν σε μονοκατοικίες/μεμονωμένα διαμερίσματα.

Η πλατφόρμα για τις εκκρεμείς αιτήσεις θα παραμείνει ανοιχτή έως την Παρασκευή 15 Απριλίου ενώ τη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022, θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις πολυκατοικίες, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022.

Το πρόγραμμα για τις πολυκατοικίες αφορά σε κοινόχρηστες παρεμβάσεις όπως είναι για παράδειγμα αναβάθμιση συστήματος κεντρικής θέρμανσης, θερμομόνωση δώματος ή στέγης, αντικατάσταση κουφωμάτων κλιμακοστασίου. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνο όσοι έχουν εμπράγματο δικαίωμα επί της κατοικίας ενώ είναι απαραίτητη η συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών του ακινήτου. Ο ελάχιστος ενεργειακός στόχος που πρέπει να επιτευχθεί, για όλους τους τύπους αίτησης (μεμονω­μένων διαμερισμάτων, μονοκατοικιών και πολυκατοικιών) είναι υποχρεωτική αναβάθμιση κατά τρεις κατηγορίες ενεργειακής κατάταξης τουλάχιστον, σε σχέση με την κατάταξη στο Α’ ΠΕΑ, ώστε να εξασφαλίζετε εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας σε ποσοστό άνω του 30%.

Το Eξοικονομώ 2021αποτελεί τη συνέχεια αντίστοιχων επιτυχημένων προγραμμάτων ενεργειακής αναβάθμισης αποσκοπεί στην εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας πάνω από 30% μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής κλάσης των νοικοκυριών, κατά τουλάχιστον τρεις ενεργειακές κατηγορίες, και επιδοτήσεις που κυμαίνονται από 40%-75% του συνολικού ποσού που απαιτείται για τις επιλέξιμες παρεμβάσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider