Η Πολωνία κατηγορεί 45 Ρώσους διπλωμάτες για κατασκοπεία - Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Πολωνία κατηγορεί 45 Ρώσους διπλωμάτες για κατασκοπεία - Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα
Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα αν απελαθούν οι διπλωμάτες της.

Η αντικατασκοπική υπηρεσία της Πολωνίας ABW ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εντοπίσει 45 Ρώσους διπλωμάτες οι οποίοι φέρονται να είναι κατάσκοποι και πρόσθεσε ότι ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών να τους απελάσει.

"Η υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας κατήρτισε έναν κατάλογο με 45 ανθρώπους που εργάζονται στην Πολωνία προφασιζόμενοι ότι διεξάγουν διπλωματικές δραστηριότητες (...), ενώ στην πραγματικότητα διεξήγαγαν δραστηριότητες κατασκοπείας εναντίον της Πολωνίας", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Στάνισλαβ Ζαρίν, εκπρόσωπος της ABW.

Εξάλλου εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης επεσήμανε ότι ο Ρώσος πρεσβευτής στη χώρα έχει κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι η Βαρσοβία θα ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις της μετά τη συνάντηση αυτή.

Η Πολωνία απελαύνει «45 ρώσους κατασκόπους που υποδύονταν τους διπλωμάτες», ανακοίνωσε και ο Πολωνός υπουργός Εσωτερικών Μάριους Καμίνσκι.

«Κατά τρόπο συγκροτημένο και αποφασιστικό, θα διαλύσουμε το δίκτυο των ειδικών υπηρεσιών της Ρωσίας στην χώρα μας», έγραψε ο πολωνός υπουργός στο Twitter.

Από την πλευρά της η Ρωσία προειδοποίησε την Πολωνία με αντίποινα στην περίπτωση που η Βαρσοβία απελάσει τους διπλωμάτες της, μετέδωσε το πρακτορείο RIA επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Πολωνία ζητά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από την G20

Επίσκεψη Μπάιντεν στην Πολωνία την Παρασκευή - Δεν θα πάει στο Κίεβο

Ο Μπάιντεν και οι ευρωπαίοι ηγέτες θα επιβάλουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας

gazzetta
gazzetta reader insider insider