Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών στα Γρεβενά - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους τρεις νεκρούς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών στα Γρεβενά - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους τρεις νεκρούς
Εκτός κινδύνου φαίνεται να είναι η κατάσταση του τέταρτου εργαζόμενου, ενός φύλακα, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών νεκρών εργατών που έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στα Γρεβενά, σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών της ΕΛΤΕΚ.

Πρόκειται για τον 46χρονο Χαράλαμπο Κικίδη από τον Πολύμυλο Κοζάνης, τον 33χρονο Ζήση Αποστολίδη από τα Γρεβενά και τον 36χρονο Κώστα Ορφανίδη με καταγωγή από το χωριό Δήμητρα Γρεβενών.

Εκτός κινδύνου φαίνεται να είναι η κατάσταση του τέταρτου εργαζόμενου, ενός φύλακα, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά καθώς είχε απομακρυνθεί από το σημείο, καθώς μόλις είχε γίνει αλλαγή βάρδιας. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, οφύλακας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής σε κατάσταση σοκ και σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου η κατάσταση υγείας του φύλακα δεν εμπνέει ανησυχία.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» ο Πύραρχος Αντώνης Καλαϊδόπουλος μίλησε για τεράστια καταστροφή σχολιάζοντας πως «δεν έχει μείνει απολύτως τίποτα από το εργοστάσιο λόγω της σφοδρής έκρηξης».

Σύμφωνα με τον κ. Καλαϊδόπουλο από τον Δήμο, την Περιφέρεια αλλά και από ιδιώτες θα τοποθετηθούν μηχανήματα στον τόπο της τραγωδίας προκειμένου να σηκωθούν τα συντρίμμια, τα μπάζα και οι λαμαρίνες για να συνεχιστεί το έργο της αναζήτησης αγνοουμένων.

Στην αστυνομία η έρευνα για την έκρηξη στα Γρεβενά

Το έργο της προανακριτικής έρευνας για τον εντοπισμό των αιτιών και τον καταλογισμό των ευθυνών της έκρηξης στο εργοστάσιο παρασκευής εκρηκτικών στην Ιτέα Γρεβενών, αντί της Πυροσβεστικής που είχε αρχικά ανατεθεί, με νέα εντολή του Εισαγγελέα Γρεβενών ανατίθεται στην Αστυνομία και στο τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής διεύθυνσης Γρεβενών.

Τον θάνατο τριών εργαζομένων επιβεβαίωσε η εταιρεία

Η εταιρεία ΕΛΤΕΚ με νεότερη ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε τον θάνατο τριών εργαζομένων, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο στα Γρεβενά, κατά τη διάρκεια τραγικού δυστυχήματος.

«Είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε το θάνατο τριών εργαζομένων, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο μας στα Γρεβενά, κατά τη διάρκεια ατυχήματος στη γραμμή παραγωγής της μονάδας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία και προσθέτει:

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την οδύνη μας για το χαμό των συναδέλφων μας και να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας προς τους οικείους τους.

Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θανόντων, με τις οποίες είμαστε σε επικοινωνία από την πρώτη στιγμή. Η εταιρεία μας θα σταθεί δίπλα τους με κάθε τρόπο, έμπρακτα και ηθικά.

Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος εξακολουθούν να τελούν υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, με τις οποίες η εταιρεία μας συνεργάζεται πλήρως».

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Στέτου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με εντολή του Εισαγγελέα Γρεβενών ανατίθεται στην αστυνομία η έρευνα για την έκρηξη στα Γρεβενά

Νεκροί τρεις εργαζόμενοι από την ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο στην Ιτέα Γρεβενών

gazzetta
gazzetta reader insider insider