Μαγιορκίνης: Μέχρι το Πάσχα αναμένεται να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαγιορκίνης: Μέχρι το Πάσχα αναμένεται να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού
«Ο ιός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι» ανέφερε ο καθηγητής Επιδημιολογίας.

Την άποψη πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορονοϊό μπορεί να έχει καταργηθεί μέχρι το Πάσχα εξέφρασε ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο ίδιος είπε πως «θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και την Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass. Άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του” σημείωσε, κάτι που μπορεί αργότερα με νέα ενδεχόμενη αύξηση των νοσηλειών, να αλλάξει και να επανέλθει», επισήμανε.

Μιλώντας για την πορεία της νόσου στην Ελλάδα, ο κ. Μαγιορκίνης δήλωσε «θα αργήσουμε να δούμε μηδενισμό κρουσμάτων” εκτίμησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης. “Ο ιός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο», μετέδωσε το ertnews.gr.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη – θεωρούμε προς το παρόν- αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός και οικονομική κρίση έπληξαν σοβαρά τη στοματική υγεία των Ελλήνων

gazzetta
gazzetta reader insider insider