Αρκετές χώρες καλούν τους πολίτες τους να φύγουν από την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρκετές χώρες καλούν τους πολίτες τους να φύγουν από την Ουκρανία
Γερμανία, Ολλανδία και Λιθουανία και άλλες χώρες εξέδωσαν οδηγίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:08

Η Γερμανία προέτρεψε τους πολίτες της σήμερα να εγκαταλείψουν την Ουκρανία, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο να μείνουν.

«Προτρέπουμε τους Γερμανούς που μένουν εκεί να σκεφθούν το ενδεχόμενο να φύγουν από τη χώρα», αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σε μήνυμα στο Twitter.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Βόπκε Χούκστρα κάλεσε τους Ολλανδούς πολίτες σήμερα να φύγουν από την Ουκρανία όσο το δυνατόν συντομότερα, λόγω της κατάστασης ασφαλείας εκεί, ενώ συνέστησε την αποφυγή των ταξιδιών στη χώρα αυτή.

Λιθουανία: Αξιολογήστε το αν είναι απαραίτητη η παρουσία σας

Η Λιθουανία ανακοίνωσε σήμερα ότι οι υπήκοοί της στην Ουκρανία θα πρέπει να "αξιολογήσουν εάν η συνεχής παρουσία (τους) είναι απαραίτητη".

Η πρεσβεία της Λιθουανίας στην Ουκρανία θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της, προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε μια ανακοίνωση.

Αποχωρίστε

Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στο Κίεβο προέτρεψε σήμερα τους πολίτες της να επικοινωνήσουν σύντομα προκειμένου να διευκολύνουν την αποχώρησή τους από την Ουκρανία, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.

Η Σαουδική Αραβία και άλλα αραβικά κράτη, μεταξύ αυτών το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κάλεσαν, επίσης, τους πολίτες τους να ακυρώσουν όποια σχέδια είχαν να επισκεφθούν την Ουκρανία, εν μέσω της έντασης μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Ιορδανία κάλεσε σήμερα τους υπηκόους της να φύγουν από την Ουκρανία λόγω των «πρόσφατων εξελίξεων», όπως ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε μια ανακοίνωση.

Κάλεσε επίσης τους πολίτες της να ματαιώσουν όποια σχέδια είχαν να επισκεφθούν τη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Απομακρύνουν από την πρεσβεία στο Κίεβο το μη απαραίτητο διπλωματικό προσωπικό

Ρωσία: Η Μόσχα ανακαλεί μέρος του διπλωματικού της προσωπικού στην Ουκρανία

Αυστραλία: Οι Αυστραλοί καλούνται να φύγουν από την Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider