Μεξικό: 16 νεκροί σε σύγκρουση μεταξύ συμμοριών

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μεξικό: 16 νεκροί σε σύγκρουση μεταξύ συμμοριών
Η δολοφονίες αυξήθηκαν στην πολιτεία Σακατέκας κατά τα επίσημα δεδομένα: διαπράχθηκαν 1.050 το 2021, κάπου 200 περισσότερες απ’ ό,τι το 2020.

Οι αρχές στη Σακατέκας ανακοίνωσαν χθες Σάββατο ότι δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο πλαίσιο διένεξης μεταξύ συμμοριών, καθώς η πολιτεία αυτή του κεντρικού Μεξικού έχει βρεθεί αντιμέτωπη με έξαρση της βίας.

Σύμφωνα με τον πολιτειακό εισαγγελέα Φρανσίσκο Μουρίγιο, δέκα πτώματα βρέθηκαν τυλιγμένα σε κουβέρτες σε δρόμους του δήμου Φρεσνίγιο και άλλα έξι βρέθηκαν, «κρεμασμένα», μέσα σε αποθήκη στην κοντινή κοινότητα Πάνφιλο Νατέρα.

Δύο πρόσωπα που μετέφεραν πτώμα συνελήφθησαν μία ημέρα νωρίτερα, πρόσθεσε ο εισαγγελικός λειτουργός, σημειώνοντας πως όλοι οι φόνοι πιθανόν συνδέονταν.

Τον περασμένο μήνα, οι αρχές βρήκαν 10 πτώματα εγκαταλελειμμένα σε όχημα στο ιστορικό κέντρο της ομώνυμης πολιτειακής πρωτεύουσας Σακατέκας, μερικά βήματα από την έδρα της τοπικής κυβέρνησης.

Οι δολοφονίες αυξήθηκαν στην πολιτεία, κατά τα επίσημα δεδομένα: διαπράχθηκαν 1.050 το 2021, κάπου 200 περισσότερες απ’ ό,τι το 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Οι τράπεζες προετοιμάστηκαν και αναμένουν τη ρύθμιση

Γιατί θα τρώμε όλο και περισσότερα έντομα - Αλματώδης η ανάπτυξη της αγοράς μέχρι το 2030

Ποδόσφαιρο: Ξεπέρασαν τα 5 δισ. δολ. οι μεταγραφές στην Ευρώπη - Που βρίσκουν τα χρήματα οι ομάδες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider