Βρετανία: Κινητοποιείται ο στρατός για την στήριξη των νοσοκομείων - Ασφυκτικές πιέσεις από τον κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Κινητοποιείται ο στρατός για την στήριξη των νοσοκομείων - Ασφυκτικές πιέσεις από τον κορονοϊό
Η Βρετανία γνωρίζει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον και κατέγραφε καθημερινά πάνω από 150.000 νέα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την κινητοποίηση του στρατού για να στηρίξει τα νοσοκομεία που αντιμετωπίζουν ελλείψεις προσωπικού και δέχονται υπερβολική πίεση εξαιτίας του αριθμού ρεκόρ των νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το Reuters, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι 200 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων (40 στρατιωτικοί γιατροί και 160 άτομα ως βοηθητικό προσωπικό) έχουν τεθεί στη διάθεσή της για να στηρίξουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) στο Λονδίνο τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Η Βρετανία γνωρίζει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον και κατέγραφε καθημερινά πάνω από 150.000 νέα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει ότι η Αγγλία μπορεί να αντέξει την αύξηση αυτή χωρίς να χρειαστούν νέα περιοριστικά μέτρα χάρη στον εμβολιασμό και την ηπιότερη νόσηση που προκαλεί η παραλλαγή, αλλά έχει προειδοποιήσει ότι οι επόμενες εβδομάδες συνιστούν πρόκληση καθώς υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό αφού κάποιοι μολύνονται και υποχρεούνται σε απομόνωση.

Η κυβέρνηση έχει επίσης αναπτύξει στρατιώτες για να βοηθήσουν στη διενέργεια των διαγνωστικών τεστ και στα εμβολιαστικά προγράμματα.

Η Βρετανία έχει καταγράψει σχεδόν 150.000 θανάτους από επιπλοκές της COVID-19 και έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας οι κρατικές νοσοκομειακές δομές της ήδη αντιμετώπιζαν προβλήματα υποστελέχωσης και πτώσης του ηθικού ακόμη και πριν από την εμφάνιση της Όμικρον, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική έκθεση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Η έκθεση αναφέρει ότι η κρίση υποστελέχωσης θα μπορούσε να εκτροχιάσει τις προσπάθειες να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς που βρίσκονται σε τεράστιες λίστες αναμονής για να τους παρασχεθεί θεραπεία, ένα πρόβλημα που προκλήθηκε λόγω της COVID-19.

Ο Τσαάντ Νάγκπολ, πρόεδρος του Συμβουλίου του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου, είπε ότι στο ΕΣΥ παρατηρούνται πρωτόγνωρες απουσίες προσωπικού.

«Παρότι η κυβέρνηση έχει καταφύγει στον στρατό για να βοηθήσει στο Λονδίνο, ας μην ξεχνάμε ότι στην πραγματικότητα αντιμετωπίζουμε ένα εθνικό πρόβλημα. Αυτό είναι ένα εθνικό πρόβλημα και δεν έχουμε συναντήσει ξανά ποτέ τέτοιο επίπεδο απουσιών προσωπικού», είπε ο ίδιος στο Sky News.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider