Σλοβακία: Η κυβέρνηση ενέκρινε την επιβολή lockdown για δύο εβδομάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σλοβακία: Η κυβέρνηση ενέκρινε την επιβολή lockdown για δύο εβδομάδες
Η κυβέρνηση της Σλοβακίας ενέκρινε σήμερα την επιβολή ενός λοκντάουν για δύο εβδομάδες στη χώρα, εν μέσω της αναζωπύρωσης της πανδημίας με ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TA3 και άλλα ΜΜΕ, επικαλούμενα τον υπουργό Οικονομίας Ρίτσαρντ Σούλικ.

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας ακολούθησε το παράδειγμα της γειτονικής της Αυστρίας σήμερα και διέταξε την επιβολή ενός λοκντάουν διάρκειας δύο εβδομάδων, προκειμένου να καταστείλει την ταχύτερη αύξηση παγκοσμίως κρουσμάτων Covid-19, την ώρα που ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με νέο κορονοϊό έφθασε σε κρίσιμο σημείο και το ποσοστό των εμβολιασμών παραμένει χαμηλό.

Η σλοβακική κυβέρνηση θα περιορίσει τις μετακινήσεις, στο πλαίσιο του λοκντάουν των δύο εβδομάδων, επιτρέποντας μονάχα τις μετακινήσεις για την αγορά ειδών ανάγκης, για την εργασία, το σχολείο ή για ιατρικές επισκέψεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ.

Η κυβέρνηση θα αξιολογήσει την κατάσταση έπειτα από 10 ημέρες και ο Χέγκερ επισήμανε πως οποιαδήποτε χαλάρωση θα αφορά όσους έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή», είπε ο Σλοβάκος πρωθυπουργός. «Βρεθήκαμε εδώ, διότι τα (υπάρχοντα) μέτρα δεν τηρήθηκαν».

Οι περιορισμοί τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο των εστιατορίων και των μη αναγκαίων καταστημάτων, μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων TASR, επικαλούμενο τον υπουργό Οικονομίας Ρίχαρντ Σούλικ.

Η Σλοβακία κατέγραψε χθες περισσότερα από 10.000 νέες μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών για πρώτη φορά μετά την αρχή της πανδημίας, ενώ οι νοσηλείες ανήλθαν σε αυτό που το υπουργείο Υγείας αποκάλεσε «κρίσιμο σημείο», κάτι που σημαίνει πως περιορίζεται η παροχή φροντίδας σε ασθενείς μη Covid και πιθανόν θα ζητηθεί βοήθεια από ξένες χώρες.

Η Σλοβακία βρίσκεται αντιμέτωπη με την ταχύτερη αύξηση παγκοσμίως του αριθμού των μολύνσεων, σε σχέση με τον πληθυσμό της, σύμφωνα με το Our World in Data.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider