Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Ολοκληρώθηκε η μαζική διαδήλωση για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ολοκληρώθηκε η μαζική διαδήλωση για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «48 Νοέμβρηδες μετά, η συλλογική μνήμη παραμένει ζωντανή», φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Πλατεία Κλαυθμώνος και λίγο πριν τις 17:00 άρχισαν να κατευθύνονται προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση έξω από το κτίριο και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης.

Του συλλαλητηρίου προπορευόταν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 και ακολουθούσε το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων του ΕΜΠ.

Επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν ο πρόεδρος του, Αλέξης Τσίπρας, ενώ στην κεφαλή της πορείας του ΚΚΕ ήταν ο γενικός γραμματέας του, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το «μπλοκ» με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, μέχρι την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Άνοιξαν όλοι οι σταθμοί του μετρό - Κανονικά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε όλο το δίκτυο του μετρό, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ενώ κανονικά διεξάγεται πλέον, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, αφού άνοιξαν όλοι οι δρόμοι.

Σημειώνεται ότι οι σταθμοί «Μ. Μουσικής», «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» ήταν κλειστοί λόγω της πορείας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μετά από απόφαση της Αστυνομίας.

Ευχαριστίες Θεοδωρικάκου για την ειρηνική ολοκλήρωση των εκδηλώσεων

Τις ευχαριστίες του προς όλους τους πολίτες αλλά και την Αστυνομία, για την ομαλή πραγματοποίηση των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που όπως είπε ολοκληρώθηκαν με απόλυτη ηρεμία, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της πορείας στην Αθήνα ο υπουργός δήλωσε:

«Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου 1973 σε όλη τη χώρα, με επίκεντρο την Αθήνα ολοκληρώθηκαν ειρηνικά και με απόλυτη ηρεμία. Θέλω να ευχαριστήσω γι αυτό όλους τους πολίτες, τους συμμετέχοντες στην πορεία και ασφαλώς τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας που συνέβαλαν με τον επαγγελματισμό τους στην τήρηση της τάξης».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Μικροεπεισόδια στην πορεία για το Πολυτεχνείο - Ένταση και στην Πάτρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider