Ο Μπάιντεν υπέγραψε το σχέδιο για έργα υποδομών ύψους 1 τρισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μπάιντεν υπέγραψε το σχέδιο για έργα υποδομών ύψους 1 τρισ. δολαρίων
Το νομοσχέδιο για δαπάνες σε έργα υποδομών ύψους 1 τρισ. δολαρίων υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Το νομοσχέδιο για δαπάνες σε έργα υποδομών ύψους 1 τρισ. δολαρίων υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει δαπάνες για την κατασκευή δρόμων, γεφυρών, ευρωζωνικών συνδέσεων, φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, έργα σε λιμάνια και άλλους τομείς.

Όπως αναφέρει το Marketwatch, οι ελπίδες για υψηλότερες δαπάνες στο σκέλος των υποδομών διαψεύστηκαν τα τελευταία χρόνια, μετατρέποντας το «Infrastructure Week» σε αστείο στην Ουάσιγκτον, αλλά οι πολιτικοί της χώρας κατάφεραν αυτή τη φορά να βρουν μια χρυσή τομή αυτό το φθινόπωρο.

«Εδώ στην Ουάσιγκτον, έχουμε ακούσει αμέτρητες ομιλίες και υποσχέσεις από ειδικούς. Αλλά σήμερα, επιτέλους το καταφέρνουμε αυτό», είπε ο Μπάιντεν στην ομιλία του, λίγο πριν υπογράψει τον νόμο για τις επενδύσεις στις υποδομές και τις θέσεις εργασίας.

«Έτσι το μήνυμά μου προς τον αμερικανικό λαό είναι το εξής: Η Αμερική προχωρά ξανά και η ζωή σας πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο».

Το νέο αυτό σχέδιο έχει δύναμη πυρός περίπου 1 τρισ. δολάρια, με περίπου 550 δισ. δολάρια να αφορούν νέες δαπάνες για δημόσια έργα. Αναλυτικότερα 110 δισ. δολάρια αφορούν έργα στο οδικό δίκτυο και τους δρόμους, γέφυρες και άλλα μεγάλα έργα, 66 δισ. δολάρια για το σιδηροδρομικό δίκτυο, 65 δισ. δολάρια για ευρωζωνικές συνδέσεις και 7,5 δισ. δολάρια για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider