Γερμανία: Ο Γενς Σπαν δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του CDU

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Ο Γενς Σπαν δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του CDU
Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (SPD), φέρεται να δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, επισημαίνοντας ότι επιθυμεί να αφοσιωθεί μέχρι την τελευταία στιγμή στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (SPD), φέρεται να δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, επισημαίνοντας ότι επιθυμεί να αφοσιωθεί μέχρι την τελευταία στιγμή στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο κ. Σπαν είχε θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του CDU το 2018, μετά την αποχώρηση της Άνγγελα Μέρκελ από τη θέση, ενώ στην προεδρική εκλογή του 2020, στήριξε τον νικητή, Άρμιν Λάσετ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πιθανοί υποψήφιοι είναι ο πρώην επικεφαλής της Κ.Ο. Φρίντριχ Μερτς, ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Bundestag Νόρμπερτ Ρέτγκεν, ο επικεφαλής της Κ.Ο. Ραλφ Μπρινκχάους, ο βουλευτής Κάρστεν Λίνεμαν και ο προσωπάρχης της Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider