Απόπειρα δολοφονίας πρωθυπουργού Ιράκ - Καταδικάζουν Ε.Ε. και άλλοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απόπειρα δολοφονίας πρωθυπουργού Ιράκ - Καταδικάζουν Ε.Ε. και άλλοι
Πολιτικές δυνάμεις από όλον τον κόσμο καταδικάζουν την επίθεση στον πρωθυπουργό του Ιράκ.

Η ΕΕ «καταδικάζει σθεναρά» την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού του Ιράκ Μουσταφά αλ-Καντίμι, αναφέρει ανακοίνωση του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Όπως αναφέρει «οι δράστες αυτής της απόπειρας πρέπει να λογοδοτήσουν. Οποιαδήποτε βία είναι απαράδεκτη και δεν πρέπει να επιτρέπεται να υπονομεύει τη δημοκρατική διαδικασία» και επισημαίνει ότι «η ηρεμία, η εγκράτεια και ο διάλογος είναι απαραίτητα στη μετεκλογική περίοδο. Όλα τα μέρη πρέπει να συμμετάσχουν σε πολιτικό διάλογο και συνεργασία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το Ιράκ, προς το συμφέρον της χώρας και του ιρακινού λαού».

«Η ΕΕ συνεχίζει να υποστηρίζει τον ιρακινό λαό στην πορεία του προς την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία» καταλήγει ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Το Λονδίνο καταδικάζει την επίθεση εναντίον του Ιρακινού πρωθυπουργού

Η Βρετανία καταδικάζει την επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού του Ιράκ Μουσταφά αλ Καντίμι και στηρίζει την έκκλησή του για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας.

Ο Καντίμι γλύτωσε από μια απόπειρα δολοφονίας από μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Βαγδάτη, σύμφωνα με αξιωματούχους.

«Καταδικάζουμε την επίθεση σε βάρος του Ιρακινού πρωθυπουργού Μουσταφά αλ Καντίμι», ανέφερε η Τρας σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στο Twitter.

«Στεκόμαστε στο πλευρό της ιρακινής κυβέρνησης, των δυνάμεων ασφαλείας και των πολιτών στην απόρριψή τους της πολιτικής βίας και στηρίζουμε σθεναρά την έκκληση του πρωθυπουργού για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση».

Η Ελλάδα καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρωθυπουργού του Ιράκ

Η Ελλάδα καταδικάζει έντονα την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πρωθυπουργού του Ιράκ Μουσταφά αλ-Καντίμι, όπως τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως στεκόμαστε στο πλευρό της ιρακινής κυβέρνησης ενάντια σε αυτήν την προφανή τρομοκρατική ενέργεια, υποστηρίζουμε την έκκληση του πρωθυπουργού του Ιράκ για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση και επαναλαμβάνουμε τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στην ειρήνη και στην ασφάλεια στο Ιράκ και στην περιοχή.

Ο Μουσταφά αλ-Καντίμι βγήκε «αλώβητος» από μια «αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας» που διαπράχθηκε εναντίον του τα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή με ένα «drone παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες» που είχε στόχο την κατοικία του μέσα στην Πράσινη Ζώνη στη Βαγδάτη, ανακοίνωσε το γραφείο του Ιρακινού πρωθυπουργού. Όπως μεταδόθηκε νωρίτερα, έξι μέλη της προσωπικής δύναμης προστασίας του Καντίμι, που βρίσκονταν έξω από την οικία του στην Πράσινη Ζώνη, τραυματίστηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider