Στα 30 του έχει ταξιδέψει σε όλες τις χώρες του κόσμου -Και να πως πλήρωσε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα 30 του έχει ταξιδέψει σε όλες τις χώρες του κόσμου -Και να πως πλήρωσε
Χρειάστηκαν 1.458 πτήσεις και 1.117 λεωφορεία και τρένα για να μπορέσει ο Drew Binsky να πετύχει τον στόχο του να ταξιδέψει σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Χρειάστηκαν 1.458 πτήσεις και 1.117 λεωφορεία και τρένα για να μπορέσει ο Drew Binsky να πετύχει τον στόχο του να ταξιδέψει σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Και το κατάφερε σε λιγότερο από μια δεκαετία.

Το CNBC μίλησε μαζί του εννέα ώρες μετά αφότου πάτησε το πόδι του στην τελευταία του στάση -τη Σαουδική Αραβία- για το πώς χρηματοδότησε την περιπλάνησή του.

Επισκέφτηκε 197 χώρες. Τι εννοεί, όμως, «χώρα»;

Ο Binsky απάντησε ότι ο ΟΗΕ έχει 193 αναγνωρισμένα κυρίαρχα κράτη. Πρόσθεσε σε αυτά το Κόσοβο, την Παλαιστίνη, την Ταϊβάν και το Βατικανό. Κάποια από αυτά είναι κράτη-παρατηρητές του ΟΗΕ και στη λίστα του πρόσθεσε και τις τέσσερις πιο αναγνωρισμένες μη αναγνωρισμένες «χώρες». Ο Binsky είναι ο 250ος άνθρωπος που επισκέπτεται κάθε χώρα του πλανήτη.

Πόσο χρόνο περνάει κατά μέσο όρο σε κάθε χώρα

Ο μέσος χρόνος είναι περίπου μία εβδομάδα. Υπάρχουν περίπου 10 χώρες στις οποίες κάθισε πάνω από 3 μήνες, ενώ έμεινε πάνω από 6 μήνες στο Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα και την Τσεχία. Αλλά υπάρχουν και χώρες, λέει, όπως το Λουξεμβούργο, το Μονακό και το Λιχτενστάιν, που μπορείς να κάνεις όλα όσα θες μέσα σε 24 ώρες.

Ο Binsky δεν έχει κάποιο πλάνο στα ταξίδια του, αντιθέτως του αρέσει να είναι αυθόρμητος. «Οι καλύτερες στιγμές στη ζωή είναι όταν βγαίνουμε από τη ζώνη άνεσής μας και δεν ξέρουμε τι θα μας συμβεί στη συνέχεια», λέει. Για τις ταξιδιωτικές του εμπειρίες βασίστηκε στους followers του στα social media αλλά και σε φίλους που είχε σε διάφορες χώρες, καθώς του έκαναν ξενάγηση.

Ποιες χώρες άφησε για το τέλος

Επέλεξε προσεκτικά τις τελευταίες έξι χώρες γιατί γυρίζει ένα ντοκιμαντέρ και ήθελε οι τελευταίες να είναι ξεχωριστές. Άφησε, λοιπόν, για το τέλος τη Γκάνα, το Εκουαδόρ, τη Βενεζουέλα, το Περού, τη Τζαμάϊκά και τη Σαουδική Αραβία.

Ταξιδεύοντας εν μέσω πανδημίας

Τον Μάρτιο του 2020, είχαν απομείνει στον Binsky 6 χώρες τις οποίες σχεδίαζε να επισκεφτεί σε διάστημα 12 εβδομάδων. Ολοκλήρωσε τα ταξίδια του 18 μήνες αργότερα. Στο διάστημα αυτό χρειάστηκε να κάνει περίπου 80 τεστ για κορονοϊό. Αλλά κατάφερε να επισκεφτεί 20 χώρες στη διάρκεια της πανδημίας: το Μεξικό, επειδή ήταν η μόνη χώρα με ανοιχτά σύνορα το 2020 και έπειτα την Αίγυπτο, το Αφγανιστάν -προτού καταληφθεί από τους Ταλιμπάν- το Ιράκ, τα ΗΑΕ (Ντουμπάι), την Τουρκία, την Τανζανία και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Τις 14 από τις 20 τις είχε επισκεφτεί ξανά.

Ο Binsky δεν γλίτωσε από τον κορονοϊό. Κόλλησε στο Ιράκ και ενόσω βρισκόταν στο Αφγανιστάν αντιλήφθηκε ότι δεν έχει γεύση ή οσμή. Παρέμεινε κλεισμένος στο ξενοδοχείο του για επτά ημέρες.

Ποια ήταν η βασική πηγή εισοδήματος;

Ο Binsky ξεκίνησε στα 22 του διδάσκοντας αγγλικά στην Κορέα. Έβγαζε 2.000 δολάρια τον μήνα και η στέγαση ήταν δωρεάν. Αξιοποίησε ήδη από το 2015 το Snapchat και βρήκε αρκετούς χορηγούς. Έλαβε 5.000 δολάρια για να πάει στους Ολυμπιακούς του Ρίο Ντε Τζανέιρο και να ανεβάσει stories στο Snapchat. Για έναν ολόκληρο χρόνο ζούσε από το Snapchat, κερδίζοντας συνολικά 30.000 δολάρια «που είναι πολλά, εάν ταξιδεύεις με ένα backpack». Χρησιμοποιούσε, επίσης, το ταξιδιωτικό του blog για να μειώσει τα κόστη συνεργαζόμενος με hostels και εκπτωτικές αεροπορικές εταιρείες.

Το 2017 ξεκίνησε να φτιάχνει βίντεο. Δεν έβγαλε ούτε δεκάρα από τα πρώτα του 200 βίντεο. Το διάστημα που ζούσε στην Μπανγκόγκ, αποφάσισε να φτιάξει το βίντεο ενός πωλητή που έφτιαχνε πολύ νόστιμα μπέργκερ, ζητώντας χρηματική συνδρομή κατά βούληση. Το βίντεο απέκτησε 7 εκατομμύρια views. «Ποτέ δεν θα ξεχάσω ότι κοίταξα τα κέρδη και έλεγε 10.000 δολάρια. Έπαθα σοκ! Ήταν 5 ώρες δουλειά», θυμάται. Τελικά ήταν και τα περισσότερα χρήματα που έβγαλε από βίντεο τους επόμενους 18 μήνες. Αλλά ήταν μια ένδειξη ότι μπορείς να βγάλεις πολλά χρήματα μέσα από διαφημίσεις στο Facebook.

Στη συνέχεια ξεκίνησε να ποστάρει στο YouTube, που πλέον του αποδίδει 20.000-40.000 τον μήνα. Τους καλούς μήνες, είναι και περισσότερα. Αντίστοιχα είναι τα έσοδα από το Facebook. «Τα χρήματα ακούγονται πολλά και είναι πολλά. Αλλά τώρα έχω μια ομάδα 23 ανθρώπων τους οποίους πληρώνω», λέει.

Τα μόνα του έσοδα είναι τα διαφημιστικά. Αλλάζει brands και παίρνει μεταξύ 15.000 και 30.000 δολάρια για κάθε βίντεο. Έχει και κάποια προϊόντα τα οποία όμως δεν είναι και τόσο κερδοφόρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider