ΕΛΑΣ: Έξι συλλήψεις για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Πέντε τραυματίες αστυνομικοί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΛΑΣ: Έξι συλλήψεις για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Πέντε τραυματίες αστυνομικοί
Στην σύλληψη έξι ατόμων που είχαν προσαχθεί μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε η αστυνομία.

Στην σύλληψη έξι ατόμων που είχαν προσαχθεί μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε η αστυνομία.

Οι έξι συλληφθέντες προσήχθησαν την οδό Σόλωνος, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, για τα αδικήματα της απόπειρας σωματικών βλαβών, απείθειας, αντίστασης και παράβασης του νόμου περί όπλων.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Όπως αναφέρει η ΓΑΔΑ, με πρωτοβουλία διαφόρων συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκε, στις 12:30, συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς την οδό Σόλωνος, όπου ξαφνικά επιτέθηκαν με πυροσβεστήρες, καρέκλες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις και οι οποίες τους απώθησαν. Αμέσως μετά, σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο ύψος της οδού Ζωοδόχου Πηγής, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, οι οποίοι, επίσης, τους απώθησαν. Τα άτομα αυτά διαλύθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις.

Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ενώ για τα όσα έγιναν ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όσον αφορά τα επεισόδια στην οδό Πατησίων έξω από την πρώην ΑΣΟΕΕ, στην Πατησίων, η ΓΑΔΑ σημειώνει σε ανακοίνωσή της, ότι στις 15.30, «ομάδα 20-30 ατόμων τοποθέτησαν στην οδό Πατησίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πατήσια, μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, κάδους, ζαρντινιέρες, καρέκλες, ξύλα και άλλα αντικείμενα και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων».

Σύμφωνα με την ΓΑΔΑ, στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και το ειδικό όχημα ρίψης νερού, ενώ δέχθηκαν επίθεση με πέτρες. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν και στη συνέχεια τα άτομα αυτά μπήκαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Από το οδόστρωμα μετακινήθηκαν τα αντικείμενα, ενώ στις 16:00 δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Πατησίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Τρεις αστυνομικοί τραυματίες - Πέντε προσαγωγές (pics)

gazzetta
gazzetta reader insider insider