Κινηματογράφος - ΗΠΑ: Στα 2,84 δισ. δολάρια οι πωλήσεις εισιτηρίων - Μείωση 70% σε σχέση με το 2019

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κινηματογράφος - ΗΠΑ: Στα 2,84 δισ. δολάρια οι πωλήσεις εισιτηρίων - Μείωση 70% σε σχέση με το 2019
Οι πωλήσεις εισιτηρίων στο box office των ΗΠΑ έφτασαν τα 2,84 δισ. δολάρια, με στοιχεία της Comscore μέχρι και την Κυριακή 17/10.

Με μόλις δύο μήνες ακόμα μέχρι το τέλος του έτους και την πανδημία του κορονοϊού να συνεχίζει να «απειλεί» τον κλάδο του κινηματογράφου, οι πωλήσεις των εισιτηρίων για το σινεμά ξεπέρασαν τις πωλήσεις του 2020, αλλά μένουν πολύ πίσω από αυτές του 2019.

Σύμφωνα με το CNBC, οι πωλήσεις εισιτηρίων στο box office των ΗΠΑ έφτασαν τα 2,84 δισ. δολάρια, με στοιχεία της Comscore μέχρι και την Κυριακή 17/10, όμως καταγράφουν μείωση σχεδόν 70% σε σχέση με τα δεδομένα του 2019.

Προ πανδημίας, η φθινοπωρινή κινηματογραφική σεζόν - η οποία αποτελείται από τον Οκτώβριο, το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο - αποτελούσε περίπου το 25% των ετήσιων πωλήσεων εισιτηρίων. Το 2019 οι τρεις αυτοί μήνες συγκέντρωσαν 3 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές αυτό δεν είναι ένα μοτίβο που αναμένεται να επαναληφθεί φέτος, όμως είναι αισιόδοξοι πως οι τίτλοι «μεγάλων» ταινιών, όπως το Eternals της Disney, το Encanto της Warner Bros, καθώς και οι νέες ταινίες των blocκbuster, Matrix και Spider Man, θα φέρουν τα συνολικά έχοδα κοντά στα 4 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ δεν θα πέσει κάτω του 4% το 2022, αναφέρει κορυφαίος επενδυτής

gazzetta
gazzetta reader insider insider